Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Migrantov deportovaných z Mexika prijímajú vo Venezuele. USA by s nimi mali uzavrieť dohodu, tvrdí Obrador

Krajiny vrátane Venezuely a Kuby prijímajú migrantov deportovaných americkými úradníkmi z Mexika, informoval vo štvrtok mexický prezident Andrés Manuel López Obrador. Informácia pochádza z agentúry Reuters. Obrador dodal, že Washington by podľa neho mal s týmito krajinami uzavrieť priame dohody o deportáciách. Biely dom v utorok informoval, že USA dočasne uzavrú svoju južnú hranicu s Mexikom […]
Menej ako 1 min. min.

Krajiny vrátane Venezuely a Kuby prijímajú migrantov deportovaných americkými úradníkmi z Mexika, informoval vo štvrtok mexický prezident Andrés Manuel López Obrador. Informácia pochádza z agentúry Reuters.

Obrador dodal, že Washington by podľa neho mal s týmito krajinami uzavrieť priame dohody o deportáciách.

Biely dom v utorok informoval, že USA dočasne uzavrú svoju južnú hranicu s Mexikom pre žiadateľov o azyl, keď výrazne stúpne počet ľudí, ktorí ju prekračujú nelegálne.

Opatrenie nadobudlo platnosť okamžite. Žiadateľov o azyl na hranici odmietnu, keď počet nelegálnych migrantov prekročí 2500 denne. V súčasnosti je podľa amerických predstaviteľov na ešte vyššej úrovni.

Tento krok je zameraný na riešenie otázky bezpečnosti hraníc, ktorú podľa prieskumov vnímajú voliči pred novembrovými voľbami v USA ako jeden z najväčších problémov. Hranicu opätovne otvoria dva týždne po tom, ako počet nelegálnych migrantov klesne pod 1500 za deň.

Biden zvažoval takéto opatrenia už niekoľko mesiacov, najmä po stroskotaní dohody demokratov a republikánov v Kongrese o bezpečnosti hraníc. Väčšina republikánskych kongresmanov ju napokon odmietla na výzvu exprezidenta Donalda Trumpa, opätovného súpera demokrata Bidena v prezidentských voľbách.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie