Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Miliardář hedgeového fondu vyzývá investory, aby prodali akcie na burze a koupili zlato, pokud vyhraje Kamala Harris (video)

Zdá se, že všichni tuší, jak dopadne zřejmě nejen americká ekonomika, pokud se skutečně podaří vyhrát této loutce Deep State. Možná i potenciální výhra Harrisové přispěla ke zvýšenému zájmu o nákupy zlata po celém světě, tedy nejen v USA. Americká politika má vliv na celý svět, obzvlášť pak na ten západní. Prominentní miliardář hedgeových fondů […]
Menej ako 1 min. min.

Zdá se, že všichni tuší, jak dopadne zřejmě nejen americká ekonomika, pokud se skutečně podaří vyhrát této loutce Deep State. Možná i potenciální výhra Harrisové přispěla ke zvýšenému zájmu o nákupy zlata po celém světě, tedy nejen v USA.

Americká politika má vliv na celý svět, obzvlášť pak na ten západní.

Prominentní miliardář hedgeových fondů varuje investory, že věří, že akciový trh vážně zkolabuje, pokud listopadové volby vyhraje kandidátka demokratů Kamala Harrisová.

John Paulson, generální ředitel a zakladatel Paulson and Co., naléhá na investory, aby se připravili na prodej svých akcií na akciovém trhu v případě, že Harrisová vyhraje.

Pokud by Harrisová porazila prezidenta Donalda Trumpa, Paulson věří, že lidé by měli chránit své investice přesunem svých peněz do zlata a hotovosti.

Paulson, jeden z nejprominentnějších lidí v oblasti vysokých financí, je možná nejlépe známý tím, že v roce 2007 vydělával miliardy sázením na trhu s hypotečními úvěry.

Během vystoupení v pořadu „Claman Countdown“ společnosti Fox Business vydal varování před dopadem  „Kamalanomiky“ .

Paulson řekl Liz Clamanové, že by byl „velmi znepokojen,“ kdyby Harrisová vyhrála Bílý dům a upozornil na daňové plány a hospodářské politiky, které nastínila.

Harrisová představila několik radikálních ekonomických plánů již v průběhu kampaně.

Mezi tyto politiky patří zvýšení sazby daně z příjmu právnických osob z 21 na 28 procent, zdanění nerealizovaných kapitálových zisků a zákaz zdražování potravin.

„Myslím, že nejistota ohledně plánů, které nastínili, by vytvořila na trzích velkou nejistotu a pravděpodobně i nižší trhy,“ řekl Paulson o ekonomických plánech Harrisové.

Paulson řekl, že navrhovaná daň z nerealizovaných kapitálových zisků jednotlivců, kteří vydělávají 100 milionů dolarů nebo více, je obzvláště znepokojivá.

„Tento krok by způsobil masový prodej téměř všeho – akcií, dluhopisů, domů, umění – myslím, že by to vyústilo v krach na trzích a okamžitou, docela rychlou recesi,“ poznamenal.

Paulson poté zopakoval, že pokud Harrisová vyhraje, stáhne z akciového trhu likvidní aktiva.

Řekl, že vezme peníze z trhu a půjde těžce do zlata.

„Myslím, že kdyby byla zvolena Harrisová, stáhl bych své peníze z trhu,“ vysvětlil. „Šel bych do hotovosti a šel bych do zlata.“

Paulson je prominentní fundraiser pro Trumpovu kampaň.

Spekuluje se, že je možným kandidátem na ministra financí v příští Trumpově administrativě.

 

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie