Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

MINISTER B. SUSKO DISKUTOVAL SO SUDCAMI

Minister spravodlivosti SR Boris Susko sa aktívne zapojil do diskusie s sudcami obvodu Krajského súdu Prešov počas celokrajského odborného seminára, ktorý sa konal v Bardejovských kúpeľoch. Počas stretnutia sa zamerali na aktuálnu rozhodovaciu činnosť Najvyššieho súdu SR a diskutovali o rôznych aspektoch súdnictva. Minister Susko ocenil náročnú prácu sudcov a vyjadril záujem o intenzívny odborný […]
Menej ako 1 min. min.

Minister spravodlivosti SR Boris Susko sa aktívne zapojil do diskusie s sudcami obvodu Krajského súdu Prešov počas celokrajského odborného seminára, ktorý sa konal v Bardejovských kúpeľoch.

Počas stretnutia sa zamerali na aktuálnu rozhodovaciu činnosť Najvyššieho súdu SR a diskutovali o rôznych aspektoch súdnictva.

Minister Susko ocenil náročnú prácu sudcov a vyjadril záujem o intenzívny odborný dialóg s nimi. Vyzval sudcov, aby zdieľali svoje pripomienky k súdnej mape a prisľúbil, že ich poznatky z aplikačnej praxe budú brať do úvahy pri navrhovaní budúcich opatrení.

Okrem toho minister Susko predstavil novú víziu ministerstva, ktorá zahŕňa podporu súdneho aparátu, motiváciu súdnych úradníkov a posilnenie súdneho manažmentu. Plánuje sa tiež posilnenie inštitútu probácie a mediácie, s dôrazom na alternatívne trestanie a humanizáciu právnych pomerov.

Ministerstvo spravodlivosti pracuje na rekodifikácii občianskeho práva hmotného, novele zákona o výkone trestu a väzby, ako aj na úprave obchodného registra a elektronických dražieb. Minister Susko zároveň zvažuje návrat k osvedčenému modelu justičných čakateľov, aby sa sudcovia mohli viac sústrediť na ich súdnu prácu.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie