Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Minister práce Tomáš si myslí, že prvý krok k zmiereniu spoločnosti by mal prísť od opozície

Pripomenul opozičnú kritiku novelizácie trestného práva, ktorá sa podľa neho zvrhla tak, že dôsledkom bol útok na Fica.
Menej ako 1 min. min.

7.7.2024 (SITA.sk) – Prvý krok k zmiereniu spoločnosti po útoku na predsedu vlády Roberta Fica by mal prísť od opozície. V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3 to povedal minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD).

Proces zmierenia

Ako ďalej uviedol, jeho strana je pripravená participovať na procese zmierenia, opozícia však podľa neho okrem formálnych vyhlásení odsudzujúcich útok neurobila nič navyše. Tomáš v tejto súvislosti pripomenul opozičnú kritiku novelizácie trestného práva, ktorá sa podľa neho zvrhla tak, že dôsledkom bol útok na Fica.

„A, napokon, ústavný súd konštatoval, že drvivá väčšina ustanovení trestných kódexov je v súlade s ústavou a v súlade s demokratickými princípmi,” vyhlásil Tomáš. Opozičný poslanec Marián Viskupič (SaS) v tejto súvislosti zdôraznil, že opozícia rešpektuje rozhodnutie ústavného súdu ohľadom novely Trestného zákona.

Protiústavné časti zákona

„Zároveň však treba povedať, že boli tam aj časti, ktoré súd označil za protiústavné, napríklad použitie nezákonné získaného dôkazu v prospech obvineného,” vysvetlil poslanec. Doplnil, že ústavný súd kritizoval aj prijatie novely v skrátenom legislatívnom konaní, intenzita procesu však podľa verdiktu nebola až taká, že by znamenala neplatnosť novely.

„Ono to treba vnímať, to rozhodnutie ústavného súdu v tých širších súvislostiach a boli tam jednoducho jasné výhrady ústavného súdu, ale bolo tam aj jasne povedané, že ten zákon ako celok je v poriadku,” dodal Viskupič.

Viac k témam: atentát na premiéra, diskusná relácia V politike, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, monitor, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Minister práce Tomáš si myslí, že prvý krok k zmiereniu spoločnosti by mal prísť od opozície © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie