Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Minister Šutaj Eštok kritizuje kšefty svojho predchodcu, kriminálnika Mikulca: Autá za 27 miliónov eur nemáme kde nabíjať.

www.slovanskenoviny.sk/rss Netransparentný nákup vozidiel už vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. Ministerstvo vnútra ešte pod vedením Romana Mikulca zakúpilo z Plánu obnovy 752 nových áut pre Policajný zbor. Ide najmä o automobily plug–in hybridy a elektromobily. Dojazd niektorých ekologických áut je však iba 80 km a polícia nemá dostatočnú infraštruktúru, aby ich mohla včas dobíjať. Ministerstvo pod […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Netransparentný nákup vozidiel už vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. Ministerstvo vnútra ešte pod vedením Romana Mikulca zakúpilo z Plánu obnovy 752 nových áut pre Policajný zbor. Ide najmä o automobily plug–in hybridy a elektromobily.

Dojazd niektorých ekologických áut je však iba 80 km a polícia nemá dostatočnú infraštruktúru, aby ich mohla včas dobíjať.

Ministerstvo pod vedením Matúša Šutaja Eštoka (Hlas) preveruje tender na nákup ekologických automobilov pre policajtov. Jeho predchodca totiž vlani obstaral prvých 400 kusov automobilov za 27 miliónov eur. Cena jedného bola 67 546,116 eura s DPH. Išlo o autá SUV Toyota RAV4 PHEV. „Vozidlá boli zakúpené na účely plnenia služobných úloh Polície SR a útvarov Ministerstva vnútra SR. Budú primárne pridelené na krajské, resp. okresné riaditeľstvá Policajného zboru,” uviedol teraz už exminister vnútra Roman Mikulec v čase, keď odovzdával policajtom prvé autá.

Jeho nástupca Matúš Šutaj Eštok má k nákupu viaceré výhrady. „Niekto si z toho urobil svoj vlastný biznis, a ten niekto je predošlé vedenie Policajného zboru a priamo najväčší milovník luxusu pán Hamran (bývalý policajný prezident) asi aj s pánom Mikulcom sa takto rozhodli,“ povedal šéf rezortu vnútra v relácii Teraz takto denníka Plus JEDEN DEŇ. Šutaj Eštok hovorí o zlom a nekoncepčnom nákupe. Podľa neho bývalý policajný prezident netušil, ako vlastne policajti v teréne fungujú. „Hliadky, ktorým dáte hybridné auto, fungujú na 12-hodinové zmeny a potom sa striedajú. Nemajú čas, aby sa auto tri hodiny nabíjalo na nabíjacej stanici, ktorú mnohé okresy reálne ani nemajú,“ vysvetlil minister a dodal, že týmto sa však problém zďaleka nekončí. „Na tie autá padá záruka, pretože sa nenabijú tak, ako sa majú a stúpa im spotreba,“ uviedol.

Podľa Mikulca to bola požiadavka Európskej únie, aby automobily mali čo najnižšie emisie. „… tam boli nejaké obmedzenia na emisie a k tomu sme, samozrejme, obstarali dostatočný počet nabíjacích bodov, ktoré sú distribuované po celom Slovensku. Bolo ich, ak sa nemýlim, 400,“ povedal pre RTVS exminister vnútra.
„Namiesto ekologických áut, ktoré majú mať nízku spotrebu, máme rekordnú spotrebu, akú nemajú ani niektoré športové autá,“ tvrdí Šutaj Eštok. Podozrenie z netransparentného nákupu vozidiel vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. „Bude tam aj koncovka, zrejme v podobe podaného trestného oznámenia,“ uzavrel súčasný minister vnútra.

ZDROJ: Pluska

Príspevok Minister Šutaj Eštok kritizuje kšefty svojho predchodcu, kriminálnika Mikulca: Autá za 27 miliónov eur nemáme kde nabíjať. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie