Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Minister Taraba vyviedol opozíciu z omylu: Žiadny ekoterorizmus sa tu nekoná!

www.slovanskenoviny.sk/rss Národná rada Slovenskej republiky sa dnes jednomyseľne naprieč politickým spektrom uzniesla na tom, že odsudzuje bezprecedentný útok na demokraciu, atentát na predsedu vlády Roberta Fica. Za toto uznesenie, ktoré predložila strana Smer-SSD hlasovalo 130 poslancov. Ide o prvý krok k nastoleniu novej politickej kultúry, či potrebný impulz pre vytvorenie nového, kultivovaného politického dialógu. Aj […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Národná rada Slovenskej republiky sa dnes jednomyseľne naprieč politickým spektrom uzniesla

na tom, že odsudzuje bezprecedentný útok na demokraciu, atentát na predsedu vlády Roberta Fica. Za toto uznesenie, ktoré predložila strana Smer-SSD hlasovalo 130 poslancov. Ide o prvý krok k nastoleniu novej politickej kultúry, či potrebný impulz pre vytvorenie nového, kultivovaného politického dialógu. Aj to boli reakcie politikov bezprostredne po schválení tohto uznesenia.

Taraba vyviedol opozíciu z omylu

Okrem toho Národná rada pokračovala vo svojom štandardnom programe, ktorý bol po stredajšom útoku prerušený. V rozprave, v pléne Národnej rady vystúpil aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS), ktorý v reakcii na tvrdenia opozície, že vláda, ako aj samotný rezort životného prostredia robia všetko pre to, aby bolo toto životné prostredie zdevastované. Taraba ich však vyviedol z omylu.

„Do roku 2016 sa tu žiadny ekoterorizmus nedial. To znamená, že ak sa dnes vraciame do 80 centimetrov, čo platilo do roku 2016, tak samozrejme, ak odhliadneme od akejkoľvek hystérie okolo toho, tak nie to niečo, čo by Slovensko nepoznalo. Prečo to potrebujeme regulovať? No preto, lebo na Slovensku niekedy bol taký trend, že áno, poľnohospodársku pôdu treba chrániť, a keď je raz niečo poľnohospodárska pôdu má ňou aj zostať. Všetko čo je na tejto pôde iné, tam nemá byť, pretože táto pôda, kebyže sa niekedy v budúcnosti obrábala, no tak samozrejme, že by tam nikdy žiadne náletové dreviny nenastali“ povedal minister, ktorý tak vysvetlil dôvody pripravovaných zákonných zmien na ministerstve životného prostredia.

Novele zákona o ochrane prírody a krajiny sa parlament venuje v skrátenom legislatívnom konaní. Návrh ráta so zjednodušením výrubu drevín. Upravuje viaceré prípady, keď by sa nemusel vyžadovať súhlas na výrub stromov či krovitých porastov. Envirorezort to považuje za významné preventívne opatrenie na zníženie stretov človeka s medveďom aj na zníženie škôd spôsobovaných zverou na poľnohospodárskych plodinách a ovocných sadoch.

ereport.sk

Príspevok Minister Taraba vyviedol opozíciu z omylu: Žiadny ekoterorizmus sa tu nekoná! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie