Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

MINISTER VNÚTRA NA RADE PRE SPRAVODLIVOSŤ A VNÚTORNÉ ZÁLEŽITOSTI Dnešné rokovanie Rady pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti sa nieslo v znamení disku…

🇪🇺 MINISTER VNÚTRA NA RADE PRE SPRAVODLIVOSŤ A VNÚTORNÉ ZÁLEŽITOSTI ➡️ Dnešné rokovanie Rady pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti sa nieslo v znamení diskusií o bezpečnosti, schengenskom priestore a pripravenosti na krízy. 🤝 Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zdôraznil potrebu pevných a chránených vonkajších hraníc ako kľúčového prvku v boji proti nelegálnej migrácii a vyjadril […]
Menej ako 1 min. min.

🇪🇺 MINISTER VNÚTRA NA RADE PRE SPRAVODLIVOSŤ A VNÚTORNÉ ZÁLEŽITOSTI

➡️ Dnešné rokovanie Rady pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti sa nieslo v znamení diskusií o bezpečnosti, schengenskom priestore a pripravenosti na krízy.

🤝 Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zdôraznil potrebu pevných a chránených vonkajších hraníc ako kľúčového prvku v boji proti nelegálnej migrácii a vyjadril podporu posilneniu spolupráce s tretími krajinami.

🗺️ Rada sa zhodla, že voľný pohyb osôb a bezpečnosť občanov musia byť chránené a opätovné kontroly na vnútorných hraniciach by mali byť len krajným riešením.

✈️ Diskutovalo sa aj o dlhodobej vízovej politike a potrebe zosúladiť ju s krajinami mimo EÚ, aby sa zabránilo jej zneužívaniu.

🇺🇦🤝 V súvislosti s občanmi Ukrajiny bolo zdôraznené, že dočasná ochrana sa osvedčila ako efektívny nástroj, no je potrebné diskutovať o dlhodobých riešeniach.

🌍 Minister podporil víziu posilnenia európskych mechanizmov reakcie na krízy, aby bola EÚ pripravená čeliť náhlym výzvam a zaistila bezpečnosť pre svojich občanov.

Viac informácii nájdete na https://www.minv.sk/?tlacove-spravy







Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie