Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

MINISTERSTVO PRIVÍTALO BRITSKÉHO VEĽVYSLANCA, HLAVNOU TÉMOU BOLA PODPORA CESTOVNÉHO RUCHU A ŠPORTU Minister Dušan Keketi privítal na pôde Ministerstva ce…

MINISTERSTVO PRIVÍTALO BRITSKÉHO VEĽVYSLANCA, HLAVNOU TÉMOU BOLA PODPORA CESTOVNÉHO RUCHU A ŠPORTU 🇸🇰🤝🇬🇧 Minister Dušan Keketi privítal na pôde Ministerstva cestovného ruchu a športu veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigela Bakera. Na stretnutí sme diskutovali o posilnení spolupráce medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom v oblasti športu a cestovného ruchu. Diskutovali sme o […]
Menej ako 1 min. min.

MINISTERSTVO PRIVÍTALO BRITSKÉHO VEĽVYSLANCA, HLAVNOU TÉMOU BOLA PODPORA CESTOVNÉHO RUCHU A ŠPORTU 🇸🇰🤝🇬🇧

Minister Dušan Keketi privítal na pôde Ministerstva cestovného ruchu a športu veľvyslanca Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigela Bakera. Na stretnutí sme diskutovali o posilnení spolupráce medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom v oblasti športu a cestovného ruchu.

Diskutovali sme o možnostiach prehlbovania spolupráce medzi našimi futbalovými federáciami, organizovaní spoločných prípravných zápasov pre mladé talenty, zdieľanie skúseností medzi trénermi ako aj o ďalších iniciatívach v oblasti futbalu, hokeja, tenisu a cyklistiky.

Pozornosť bola venovaná aj univerzitnému športu, kde sme spomenuli spoluprácu medzi našimi univerzitami, organizáciu tréningových kempov a turnajov a možnosti výmen študentov cez program Erasmus+.

V oblasti cestovného ruchu sme zdôraznili význam britských turistov pre Slovensko. Spojené kráľovstvo patrí medzi top 10 krajín, z ktorých k nám prichádza najviac turistov. Britských turistov láka nielen krása slovenskej prírody, ale aj dostupná gastronomická pohostinnosť a priame letecké spojenia. Naopak o Britániu majú veľký záujem aj Slováci, keďže Londýn je najčastejšia destinácia, do ktorej sa lieta zo Slovenska.

Podnikli sme konkrétne kroky na zlepšenie povedomia o Slovensku v Spojenom kráľovstve a rozšírenie ponuky pre britských turistov, vrátane účasti na medzinárodných veľtrhoch cestovného ruchu ako je WTM London.

Veríme, že tieto iniciatívy v oblasti športu a cestovného ruchu prinesú vzájomný prospech a ešte viac prepoja naše krajiny. Ďakujeme veľvyslancovi Nigelovi Bakerovi za produktívne stretnutie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.




Zdroj: Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie