Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ministri obrany USA a Izraela hovorili o stabilite v regióne a dianí v Pásme Gazy

Americký minister obrany Lloyd Austin dnes hovoril so svojím izraelským náprotivkom Joavom Galantom. Pentagon podľa agentúry Reuters uviedol, že ministri diskutovali o úsilí o udržanie stability v regióne, o poslednom vývoji v Pásme Gazy a o opatreniach, ktoré majú urýchliť humanitárnu pomoc civilistom v Pásme Gazy. Rozhovor sa uskutočnil nedlho po tom, ako Izrael zrejme […]
Menej ako 1 min. min.

Americký minister obrany Lloyd Austin dnes hovoril so svojím izraelským náprotivkom Joavom Galantom. Pentagon podľa agentúry Reuters uviedol, že ministri diskutovali o úsilí o udržanie stability v regióne, o poslednom vývoji v Pásme Gazy a o opatreniach, ktoré majú urýchliť humanitárnu pomoc civilistom v Pásme Gazy.

Rozhovor sa uskutočnil nedlho po tom, ako Izrael zrejme vykonal prvý obmedzený odvetný úder na Irán za masívny iránsky útok na Izrael z noci na nedeľu. V noci na dnes sa ozvali explózie na leteckej základni blízko stredoiránskeho mesta Isfahán.

Iránsky útok bol reakciou na vzdušný úder na iránsky konzulát v Damasku, ktorý je pripisovaný Izraelu a pri ktorom 1. apríla zomrelo 16 ľudí, vrátane siedmich elitných príslušníkov iránskych revolučných gárd.

Pretrvávajú obavy z eskalácie napätia v regióne, ktorý je poznačený konfliktom medzi Izraelom a radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy a neutešenou humanitárnou situáciou na tomto palestínskom území.

Spojené štáty sú najvýznamnejším spojencom Izraela. Cez víkend by mala americká Snemovňa reprezentantov schvaľovať okrem iného balík pomoci Izraelu v objeme 26 miliárd dolárov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie