Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mladí Slováci majú problémy so získaním hypotéky

Zmeny úrokových sadzieb hypotékových úverov vplývajú na približne 35 % Slovákov s hypotékou, pričom ich mierne zníženie zvýšilo dostupnosť vlastného bývania pre mladých ľudí. Napriek tomu viac ako 8 % Slovákov si hypotéku stále nemôže dovoliť. Tieto zistenia priniesol prieskum spoločnosti Kruk Česká a Slovenská republika, zameranej na správu pohľadávok. Problém majú najmä mladí ľudia […]
Menej ako 1 min. min.

Zmeny úrokových sadzieb hypotékových úverov vplývajú na približne 35 % Slovákov s hypotékou, pričom ich mierne zníženie zvýšilo dostupnosť vlastného bývania pre mladých ľudí.

Napriek tomu viac ako 8 % Slovákov si hypotéku stále nemôže dovoliť. Tieto zistenia priniesol prieskum spoločnosti Kruk Česká a Slovenská republika, zameranej na správu pohľadávok.

Problém majú najmä mladí ľudia

Najväčší problém s dostupnosťou hypoték majú mladí ľudia vo veku 25 až 34 rokov. „Kým vlani si hypotéku na vlastné bývanie nemohlo dovoliť 18 % mladých Slovákov, v tomto roku ide o 13 %,“ uviedla, generálna riaditeľka Kruk Jaroslava Palendalová.

 

Rovnako ako vlani musia Slováci, ktorí už hypotéku majú, výrazne šetriť na iných výdavkoch pre vysoké úroky. Celkový podiel Slovákov bez úveru na bývanie ostáva relatívne stabilný na úrovni 65 %.

Najťažšiu situáciu s nedostupnosťou úveru a výškou splátok zaznamenali v Prešovskom a Žilinskom kraji, najmä medzi zamestnancami v odbore finančných služieb, priemysle a stavebníctve.

„Súčasná situácia najviac ovplyvňuje obyvateľov Bratislavského a Trnavského kraja, kde vysoké splátky vedú len zriedka k predaju nehnuteľnosti, ide len o 2 % respondentov,“ dodala Palendalová. Zmeny úrokov najviac zasiahli ľudí pracujúcich v armáde, bezpečnostných zložkách, poľnohospodárstve a lesníctve.

The post Mladí Slováci majú problémy so získaním hypotéky appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie