Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mladík z Budějovic uřezal sousedce hlavu, pak spáchal sebevraždu. Policie mluvila o závislosti

Jednadvacetiletá dívka svého vraha vůbec neznala. A to i přesto, že byli sousedé. Oba sdíleli chodby jednoho z českobudějovických činžáků. Sedmadvacetiletého mladíka totiž příliš dobře neznal nikdo z obyvatel domu. Žil ve svém virtuálním světě pohlcen závislostí na hraní počítačových her a sledování filmů. Za dveřmi jeho bytu mu bylo nejlépe. Příliš nevycházel a nestál o společnost […]
Menej ako 1 min. min.

Jednadvacetiletá dívka svého vraha vůbec neznala. A to i přesto, že byli sousedé. Oba sdíleli chodby jednoho z českobudějovických činžáků. Sedmadvacetiletého mladíka totiž příliš dobře neznal nikdo z obyvatel domu. Žil ve svém virtuálním světě pohlcen závislostí na hraní počítačových her a sledování filmů. Za dveřmi jeho bytu mu bylo nejlépe. Příliš nevycházel a nestál o společnost druhých.

ČTĚTE DÁLE: Schizofrenička ve Valašském Meziříčí probodla milenci srdce. Pak na vraždu zapomněla

V září roku 2021 ale výjimečně z bytu vyšel. Vyprovokoval ho totiž údajný hluk, který na chodbě dělala právě jeho jednadvacetiletá sousedka. Spor, který se občas odehraje snad v každém bytovém domě, měl ale brutální dohru. Mladá dvojice se nedokázala dohodnout na vyřešení konfliktu. Muž o smířlivé jednání možná neměl ani zájem. Po krátké rozepři už nedokázal nakumulovaný vztek ovládnout a zaútočil. Zatáhl dívku do svého bytu, zavřel dveře a začal vraždit.

Podle pozdějších informací policie dívku nejprve bil, pak ji škrtil a nakonec ji měl utopit. I ve chvíli, kdy měl její už mrtvé tělo v bytě, jednal stále iracionálně. Vztek v něm neodezněl a svědomí ho nedohnalo k nahlášení svého hrůzného činu policii. Místo toho sebral dívce klíčky od jejího vozu a tělo přenesl do něj. V nočních ulicích města na sebe neupoutal pozornost. Nastartoval dívčino BMW a rozjel se pryč z Českých Budějovic.

Minul několik jihočeských měst a dojel až k Protivínu. V tamních lesích odbočil na cestu ukrytou mezi stromy a zastavil. Tam se chtěl těla zbavit a znovu prokázat svou brutalitu. Mrtvému tělu dívky totiž oddělil hlavu od trupu a ostatky nechal v lese. Znalcům se nikdy nepodařilo zjistit, jaký byl pravý důvod takového činu. Možná chtěl pachatel zkomplikovat práci kriminalistům. Do vraždy každopádně o pár chvil později promluvila náhoda, kvůli které na sebe mladík upozornil.

V okamžiku, kdy chtěl z lesa odjet, zjistil, že dívčino BMW na nezpevněné cestě zapadlo. Najednou se nemohl z místa činu dostat. Nenapadlo ho nic lepšího, než vůz zapálit. Zřejmě kvůli zakrytí stop a důkazů. To se mu sice povedlo, jenže stoupajícího dýmu z lesa si brzy všimli lidé z Protivína a zalarmovali hasiče. Vrah se zatím nějakou dobu potloukal po okolí, aby později zatelefonoval své matce a nechal se odvézt zpátky do Českých Budějovic.

Důležitá stopa

Když přivolaní hasiči uhasili už jen doutnající vůz, brzy opodál objevili torzo ženského těla. Bylo jasné, že požár nebyla nešťastná náhoda. Kriminalistům trvalo dopadení vraha pouhé čtyři dny. Začali prověřovat dívčiny známé, přátele a došli až k sousedům z domu, kde žila. K tomu žádali prostřednictvím médií případné svědky. Policisty zajímali hlavně řidiči, kteří tu noc projížděli na trase České Budějovice – Protivín a měli zapnutou kameru za čelním sklem. Které svědectví pro ně nakonec bylo tím klíčovým po zadržení mladíka, neprozradili. Nechtěli zřejmě vyložit všechny své trumfy. Mladík se jim přesto ke všemu přiznal. Znal detaily, které mohl nosit v hlavě jedině vrah. Přesto odsuzující verdikt nikdy nezazněl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda v Teplicích. Policie zatkla podezřelého, detaily případu halí tajemství

Sedmadvacetiletý vrah se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Zřejmě neunesl hrozící doživotní trest a ve vazební věznici spáchal sebevraždu. V nestřežený okamžik se měl oběsit pomocí svého prostěradla. Možnost, že by mu ublížil některý spoluvězeň, dozorci ihned vyloučili, v cele byl totiž vězněný sám. Policie tak musela případ i přes dřívější doznání odložit. Někteří psychologové přičítali brutální čin mladíkově závislosti na sledování filmů a zejména hraní počítačových her. Na ověření svých teorií ale neměli kvůli sebevraždě dostatek času.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie