Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mladistvý bol odsúdený za schvaľovanie terorizmu na 16 mesiacov podmienečne

Mladistvý Bruno B. dostal za schvaľovanie terorizmu a ďalšie trestné činy podmienečný 16-mesačný trest odňatia slobody s dvojročnou skúšobnou dobou. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a mladistvým schválil v závere marca Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. “Súd dňa 20. 3. 2024 […]
Menej ako 1 min. min.

Mladistvý Bruno B. dostal za schvaľovanie terorizmu a ďalšie trestné činy podmienečný 16-mesačný trest odňatia slobody s dvojročnou skúšobnou dobou. Dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a mladistvým schválil v závere marca Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

“Súd dňa 20. 3. 2024 schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a obvineným mladistvým B. B.,” podotkla hovorkyňa. Schválená dohoda sa skladá z 11 bodov, okrem zločinu niektorých foriem účasti na terorizme ide aj o extrémistické trestné činy.

“Súd na verejnom zasadnutí zistil, že dohoda o vine a treste, uzavretá medzi obvineným a Úradom špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR, bola uzavretá v súlade s ustanoveniami Trestného poriadku,” priblížila hovorkyňa. Rozhodnutie súdu nadobudlo právoplatnosť jeho vyhlásením.

Národná kriminálna agentúra zadržala mladistvého v októbri 2022. Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Išlo o akciu s názvom Balerion.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie