Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moja babička ich prvýkrát ochutnala a bola nadšená. Povedala, že už dlho nejedla nič lepšie

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/allllbert0). Len preto, že niektoré druhy zeleniny majú práve sezónu, nie všetky sú obľúbené u každého. Internet je zaplavený receptami na túto pochúťku, ale to tiež neznamená, že ju každý vyskúšal. Ak ste, podobne ako niektorí ľudia, túto zeleninu ešte nejedli, vyskúšajte tento recept a zjedzte ju po prvýkrát. […]
2 min.

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/allllbert0).

Len preto, že niektoré druhy zeleniny majú práve sezónu, nie všetky sú obľúbené u každého. Internet je zaplavený receptami na túto pochúťku, ale to tiež neznamená, že ju každý vyskúšal. Ak ste, podobne ako niektorí ľudia, túto zeleninu ešte nejedli, vyskúšajte tento recept a zjedzte ju po prvýkrát. Keď som to podávala svojej babičke, bola nadšená a sama si vypýtala recept.

Pečená špargľa s mozzarellou.
Foto: shutterstock/allllbert0

Špargľa je zelenina, ktorá má práve sezónu a ktorú nájdeme v každom obchode a na každom trhu. Dá sa z nej pripraviť mnoho rôznych pochúťok, napríklad koláč alebo ju možno hodiť na gril. Bez ohľadu na to, v akej forme sa podáva, väčšina ľudí ju považuje za chutnú. Nedávno som sa rozhodla naservírovať ju svojej babičke, aby aj ona mohla posúdiť jej chuť. Urobila som z nich mini zapekanky a výsledok bol presvedčivý.

Špargľa z tohto receptu je naozaj veľmi dobrá a hodná odporúčania ostatným. Pečie sa spolu s mozzarellou a tiež s korením. Na samom konci sa posypú strúhaným parmezánom, aby sa ešte viac zvýraznila ich syrová chuť. Takto pripravené sa môžu podávať ako príloha alebo samostatné občerstvenie. Výborne chutia s grilovanými klobásami.

Recept na zapekanú špargľu s mozzarellou

Ingrediencie:

500 g špargle,

200 g mozzarelly,

2 PL olivového oleja,

2 strúčiky cesnaku,

soľ a korenie podľa chuti,

lyžička čerstvého tymiánu,

100 g strúhaného parmezánu.

Špargľu najprv uvarte.
Foto: pexels/Aphiwat chuangchoem

Spôsob prípravy:

Rúru predhrejte na 200 °C. Špargľu očistite a odrežte jej konce. Špargľu varte približne 7 minút v osolenej vriacej vode, kým mierne nezmäkne. Potom ju sceďte a vložte do misy so studenou vodou, aby sa proces varenia zastavil.

Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak a restujte asi minútu, kým cesnak nezačne vydávať arómu.

K cesnaku pridajte uvarenú špargľu a za občasného miešania smažte ďalšie 2 – 3 minúty. Dochuťte soľou, korením a prípadne čerstvým tymianom.

Špargľu preložte do misky na zapekanie a navrch poukladajte plátky mozzarelly. Posypte strúhaným parmezánom a vložte do rúry.

Zapekajte približne 10 – 15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a nezačne mierne hnednúť. Po upečení vyberte z rúry a odložte vychladnúť.

Podávajte teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k iným jedlám. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špargľa v slanine na grile

Takáto špargľa zmizne z tanierov za pár minút. Ja ju podávam s týmito prísadami, vychádzajú šialene

The post Moja babička ich prvýkrát ochutnala a bola nadšená. Povedala, že už dlho nejedla nič lepšie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie