Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moja babička nerobí obyčajné miešané vajíčka. Pridáva tieto dve prísady a je to lepšie ako od šéfkuchára

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography). Ak patríte medzi labužníkov, túto verziu určite musíte vyskúšať. Moja babička ju takto pripravuje už roky a iný spôsob neuznáva. Túto chuť poznám od detstva a viem, že je najlepšia zo všetkých. Len dve prísady robia toto jedlo takým chutným. Ak patríte medzi labužníkov, túto verziu určite […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).

Ak patríte medzi labužníkov, túto verziu určite musíte vyskúšať. Moja babička ju takto pripravuje už roky a iný spôsob neuznáva. Túto chuť poznám od detstva a viem, že je najlepšia zo všetkých. Len dve prísady robia toto jedlo takým chutným.

Ak patríte medzi labužníkov, túto verziu určite musíte vyskúšať. Moja babička ju takto pripravuje už roky a iný spôsob neuznáva.
Foto: shutterstock/Stepanek Photography

Raňajky sa považujú za najdôležitejšie jedlo dňa. Ťažko s tým nesúhlasiť, pretože práve toto jedlo nás pripravuje na zvyšok dňa a ráno nám naplní žalúdok. Preto sa oplatí venovať jeho príprave väčšiu pozornosť a dodať telu tie najlepšie chute. Zvyčajne kvôli nedostatku času siahame po veľmi rýchlych sendvičoch. Z času na čas však odporúčame pripraviť niečo zaujímavejšie. Najlepšie sa osvedčil recept starej mamy.

Moja stará mama je labužnícky špecialista na miešané vajíčka a za svoj život vyskúšala mnoho jej verzií. Existuje však len jedna, ktorú má obzvlášť rada. Obsahuje dve ďalšie prísady – huby a žltý syr. Táto kombinácia chutí je naozaj vynikajúca. Miešané vajíčka sú výživné a pridanie čerstvého chleba sa k nim dokonale hodí. Takéto ranné jedlo vás určite naladí na zvyšok dňa.

Recept na miešané vajíčka mojej babičky

Ingrediencie

6 vajec,

2 PL mlieka,

40 g žltého syra nakrájaného na kocky,

6 veľkých húb,

soľ a korenie podľa chuti.

Moja stará mama je labužnícky špecialista na miešané vajíčka a za svoj život vyskúšala mnoho jej verzií.
Foto: Pixabay/krzys16

Spôsob prípravy

Najskôr sa postarajte o huby. Opláchnite ich, osušte a rozdeľte na menšie kúsky. Môžu to byť plátky alebo kocky.

Na panvici rozohrejte lyžicu masla. Keď je dostatočne horúce, pridajte huby a restujte ju, kým nezhnedne. Po tomto čase by sa mala voda uvoľnená z húb odpariť.

Kým sa huby dusia, postarajte sa o ostatné prísady. Vajíčka rozbijeme do misky a pridáme mlieko. Rázne premiešajte a nalejte do panvice, kde sú huby. Prihoďte aj nastrúhaný žltý syr a miešajte, kým sa nedosiahne správna konzistencia. Keď sú vajcia tuhšie, ochutíme ich soľou a korením.

Takto pripravené miešané vajíčka podávajte s obľúbenou prílohou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Za miešané vajíčka by mala ísť do väzenia. Používatelia internetu svätuškársky pobúrení touto „vulgárnosťou“

Francúzsky šéfkuchár prezradil recept na dokonale krémové miešané vajíčka. Jeho triky sú geniálne

The post Moja babička nerobí obyčajné miešané vajíčka. Pridáva tieto dve prísady a je to lepšie ako od šéfkuchára appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie