Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moja babička pridáva túto prísadu do jahodového džemu. Celá rodina si pýta recept

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Igor Normann). S nastávajúcim júnom nastáva najlepší čas na konzumáciu jahôd. Našťastie si z nich môžeme pripraviť aj lahodný džem, ktorý si môžeme vychutnávať po zvyšok roka. Použite túto jedinú ingredienciu, ktorú do jahodového džemu pridáva moja babička, a vytvorte tak nebeskú chuť uzavretú v pohári. Moja stará mama […]
Menej ako 1 min. min.

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Igor Normann).

S nastávajúcim júnom nastáva najlepší čas na konzumáciu jahôd. Našťastie si z nich môžeme pripraviť aj lahodný džem, ktorý si môžeme vychutnávať po zvyšok roka. Použite túto jedinú ingredienciu, ktorú do jahodového džemu pridáva moja babička, a vytvorte tak nebeskú chuť uzavretú v pohári.

Moja stará mama pridáva jednu ingredienciu do jahodového džemu a tá ho podstatne zmení k lepšiemu
Foto: shutterstock/Igor Normann

Prísady na jahodový džem s horkou čokoládou

Na prípravu tohto lahodného jahodového džemu potrebujeme len štyri prísady. Tri z nich používame aj pri príprave iných džemov, no v tomto prípade „robí prácu“ jeden produkt.

Budete potrebovať:

1 balenie Gelfixu,

2 kg jahôd,

200 g horkej čokolády,

500 g cukru.

Práve pridanie horkej čokolády zvýrazní chuť jahodového džemu a dodá mu mimoriadne príjemnú vôňu. Je to nepochybne dokonalé duo, ktoré sa chuťovo výborne dopĺňa.

Pridanie horkej čokolády zvýrazní chuť jahodového džemu
Foto: shutterstock/tjncaldas

Ako správne umyť jahody pred prípravou džemu?

Začnite tým, že… umyjete jahody. Jednoduché opláchnutie vodou pomôže zbaviť sa piesku a zvyškov pôdy, ale neodstráni pesticídy, ktoré na ovocí zostali. Na tento účel je dobré pripraviť si špeciálnu zmes. Najprv nalejte do misky vodu a ocot v pomere 3:1 a odložte ich na 5 minút. Jahody sceďte v sitku, umyte misu vodou a pripravte druhú zmes, pričom tentoraz pridajte 1 čajovú lyžičku jedlej sódy na liter vody. Chvíľu ich namočte, opäť sceďte v sitku, dôkladne opláchnite a nechajte uschnúť.

Jahodový džem s horkou čokoládou – ako pripraviť?

Keď máte ovocie umyté, môžete sa pustiť do prípravy džemu. Jahody zbavíme stopiek a vložíme ich do hrnca s hrubým dnom. Pridajte balíček gelfixu a za stáleho miešania všetko priveďte do varu. Pridajte cukor a varte ďalšie 3 minúty. Čokoládu nakrájajte, pridajte ju k džemu a všetko dobre premiešajte. Džem dáme do čistých a sterilizovaných pohárov (približne 300 ml), pevne uzavrieme a necháme vychladnúť. Tento jahodový džem s čokoládou sa výborne hodí do muffinov, buchiet, koláčov, zmrzlinové dezerty, vaflí, jogurtu, palaciniek, ovsených vločiek alebo toastov. Po otvorení skladujte v chladničke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Spojte mandarínky, cukor a škoricu a získate vynikajúcu špecialitu. Chutí ako letné popoludnie

Pridajte do džemu namiesto cukru. Nestratí chuť a bude zdravší a menej kalorický

The post Moja babička pridáva túto prísadu do jahodového džemu. Celá rodina si pýta recept appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie