Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moja mama ho pridáva do džemov namiesto cukru. Menej kalorické a také chutné

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Moja mama už dávno nepoužíva cukor na výrobu džemov alebo domáceho pečiva. Nahrádza ho inými zázrakmi, ktoré teraz ľahko nájdete na našom trhu s potravinami. Džemy chutia sladko a majú menej kalórií. Ak máte cukrovku alebo držíte diétu, je to skvelé riešenie. Väčšina receptov na džem zo všetkých […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Moja mama už dávno nepoužíva cukor na výrobu džemov alebo domáceho pečiva. Nahrádza ho inými zázrakmi, ktoré teraz ľahko nájdete na našom trhu s potravinami. Džemy chutia sladko a majú menej kalórií. Ak máte cukrovku alebo držíte diétu, je to skvelé riešenie.

Väčšina receptov na džem zo všetkých overených a spoľahlivých zdrojov vyžaduje pridanie 5 až 9 šálok (1 až 1,8 kg) cukru na jednu dávku, a to len na niekoľko pohárov!
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Ľudia často hľadajú vo svojej strave náhradu za cukor. V ktorých oblastiach však možno cukor nahradiť? Je xylitol (brezový cukor) vhodný aj na pečenie? Varí sa s ním rovnako dobre? Rozpúšťa sa rovnako ľahko v tekutinách? Odpoveď na tieto otázky je áno, áno a áno.

Cukor v džemoch možno nahradiť xylitolom. Má menej kalórií a je sladší

Väčšina receptov na džem zo všetkých overených a spoľahlivých zdrojov vyžaduje pridanie 5 až 9 šálok (1 až 1,8 kg) cukru na jednu dávku, a to len na niekoľko pohárov! Napriek tomu, že xylitol je sladší ako cukor, je menej kalorický a pridáva sa ho do jedla menej. Xylitol sa odporúča pre diabetikov a ľudí na diétach.

Xylitol (brezový cukor) – náhrada cukru nielen pre diabetikov
Foto: shutterstock/morisfoto

Xylitol je sladký a džemy sú dobré. Majú dokonca o polovicu menej kalórií

Xylitol úspešne nahrádza cukor nielen v džemoch, ale aj v koláčoch, dezertoch, kompótoch a dokonca aj v domácom čaji. Nie je prekvapením, že má menej kalórií a spotrebuje sa ho menej ako cukru. Na výrobu džemu by sa ho malo použiť 600 až 800 g na 1 kg ovocia, čo je oveľa menej ako tradičné sladidlo.

Xylitol si môžete kúpiť v obchode s potravinami. Malé balenie vydrží dlho

Moja mama kupuje xylitol v známych supermarketoch a pridáva ho nielen do džemov, ale aj do koláčov. Stačí si na internete vyhľadať, v akom pomere k cukru sa má pridávať do známych jedál, a máte hotovo. Vaše dezerty budú zdravšie a menej kalorické, ale stále chutné a sladké.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Takto krémovú zmrzlinu nenájdete v žiadnej zmrzlinárni. Toto je jednoduchý recept

Rýchly a nízkokalorický dezert. Jedna porcia tohto cheesecaku má len 120 kcal

The post Moja mama ho pridáva do džemov namiesto cukru. Menej kalorické a také chutné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie