Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moja stará mama mi prezradila recept na dokonalé cesto na pirohy. Keď som ich robila, zjedla som ich naraz 20

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka). Pirohy sú jedlom, ktoré miluje každý Slovák. Ja osobne ich milujem a nikdy sa ich nenabažím. Pred časom mi moja stará mama ukázala, čo robiť, aby boli vynikajúce. Ich tajomstvom je správne pripravené cesto. Ruské pirohy – všetci ich milujemeFoto: shutterstock/Magdanatka EURO 2024 sa začalo a Slovensko odohralo […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka).

Pirohy sú jedlom, ktoré miluje každý Slovák. Ja osobne ich milujem a nikdy sa ich nenabažím. Pred časom mi moja stará mama ukázala, čo robiť, aby boli vynikajúce. Ich tajomstvom je správne pripravené cesto.

Ruské pirohy – všetci ich milujeme
Foto: shutterstock/Magdanatka

EURO 2024 sa začalo a Slovensko odohralo svoj prvý a úspešný zápas 17. júna. Pri tejto príležitosti sledovania ďalších zápasov odporúčame pripraviť jedno z tých jedál, ktoré nikto nemôže prejsť ľahostajne. Sú to, samozrejme, pirohy, ktorých chuť všetci veľmi dobre poznáme. Pred časom mi moja stará mama povedala, ako pripraviť pirohy, ktoré si každý vypýta. Ukazuje sa, že tajomstvo je v cestíčku.

Ak si chcete pripraviť pirohy, podľa tohto receptu budú perfektné. Veľmi dôležité je, ako pripravíte cesto. Pružné a mäkké bude len vtedy, ak ho prikryjete teplým tanierom a potom ich jemne zohrejete v rúre alebo mikrovlnnej rúre. Hoci tento spôsob nie je veľmi populárny, pravdepodobne sa stane vaším obľúbeným.

Recept na ruské pirohy

Ingrediencie:

pol kilogramu pšeničnej múky,

250 ml horúcej vody,

lyžica masla

štipka soli,

400 g varených zemiakov,

250 g tvarohu,

veľká cibuľa,

2 lyžice masla,

soľ a korenie podľa chuti.

Do vykrojených koliesok dáme lyžičku náplne, cesto preložíme na polovicu a okraje dôkladne uzavrieme
Foto: shutterstock/Africa Studio

Spôsob prípravy:

Preosejte múku, pridajte maslo a soľ. Urobte v zmesi dierku, potom prilejte horúcu vodu a mieste cesto, kým nie je hladké a pružné.

Pripravené cesto prikryjeme teplým tanierom a chvíľu zohrievame v rúre alebo mikrovlnnej rúre.

Medzitým sa postaráme o plnku. Uvarené zemiaky roztlačíme pučidlom na pyré. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu. Na panvici rozohrejte 2 lyžice masla a opečte cibuľu dozlatista.

Do zemiakovej kaše pridajte tvaroh a opečenú cibuľu, plnku podľa chuti osoľte a okoreňte a dobre premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.

Cesto vyvaľkajte na tenko a vykrajujte z neho kolieska. Do vykrojených koliesok dáme lyžičku náplne, cesto preložíme na polovicu a okraje dôkladne uzavrieme.

Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a do vriacej vody po častiach hádžte pirohy. Varte ich 2 – 3 minúty od chvíle, keď vyplávajú na povrch.

Uvarené pirohy vyberieme dierkovanou lyžicou a podávame na tanieroch. Môžete ich podávať so smaženou cibuľkou, škvarkami, kyslou smotanou alebo kefírom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nová verzia ruských pirohov. Plnku budete vďaka zelenému prídavku olizovať z prstov

Najjednoduchšie cesto na pirohy na svete. Pani Zuzka upozorňuje na vodu

The post Moja stará mama mi prezradila recept na dokonalé cesto na pirohy. Keď som ich robila, zjedla som ich naraz 20 appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie