Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moje zárodky uhoriek začali žltnúť a opadávať. Existuje niekoľko dôvodov, ale vyriešite to hravo vďaka tomuto postupu

Mnohí záhradkári sa už stretli s týmto nepríjemným javom – zárodky plodov na uhorkách nerastú, navyše žltnú a opadávajú. Ako tento problém vyriešiť? Vo všeobecnosti platí, že niekedy samotné uhorky môžu takéto zárodky zhodiť. Je ale dobré vedieť, koľko takýchto zárodkov môže rastlina zhodiť bez toho, aby to poškodilo jej výnos. Ak je však problém […]
2 min.

Mnohí záhradkári sa už stretli s týmto nepríjemným javom – zárodky plodov na uhorkách nerastú, navyše žltnú a opadávajú. Ako tento problém vyriešiť?

Vo všeobecnosti platí, že niekedy samotné uhorky môžu takéto zárodky zhodiť. Je ale dobré vedieť, koľko takýchto zárodkov môže rastlina zhodiť bez toho, aby to poškodilo jej výnos.

Ak je však problém z odpadávaním veľmi rozšírený, potom by ste mali spozornieť. Čo treba spraviť?

Existuje niekoľko dôvodov pre tento jav, takže najprv musíme určiť zdroj tohto problému:

1. Škodcovia a choroby

Všetko je tu jednoduché: škodcovia aj choroby sú viditeľné voľným okom, ale ak sú vrcholy v dobrom stave, potom toto nie je náš problém.

2. Zmeny počasia

Druhý dôvod je bežný medzi rastlinami v skleníku. Príliš horúce počasie nad 35 stupňov spôsobuje dehydratáciu listov a kvetov – žltnú, vädnú a dokonca opadávajú.

Chladné počasie vrátane prelievania, zriedkavej zálievky, polievania ľadovou vodou, dlhodobého nedostatku slnečného svetla a preháňania s hnojivami môže rovnako tak spôsobiť odpadnutie zárodkov.

3. Živiny

Najčastejšie však uhorky zhadzujú zárodky práve pre nedostatok živín.

V prvom rade je treba pridať draslík, bór a vermikompostovacie látky. Aby ste toho dosiahli, musíte rozpustiť 2 gramy kyseliny boritej a 3 polievkové lyžice tekutého vermikompostu v 10 litroch vody.

Pridajte pol litra žihľavového alebo burinného nálevu a 1 polievkovú lyžicú humátu draselného.

Všetko premiešajte a pohnojte pri koreni po zalievaní, 1 liter pre každú rastlinu. V ten istý deň postriekajte listy prípravkom na zárodky a kvety alebo iným prípravkom s obsahom kyseliny giberelovej a uvidíte, že do jedného dňa uhorky začnú bez problémov rodiť.

The post Moje zárodky uhoriek začali žltnúť a opadávať. Existuje niekoľko dôvodov, ale vyriešite to hravo vďaka tomuto postupu appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie