Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mojim predchodcom chýbala dávka odvahy. Súčasný stav je neudržateľný, tvrdí šéf našej najväčšej nemocnice

Zopár čísel na úvod. Máte zhruba 2 500 lôžok, z toho samotný Ružinov ich má asi 700, ďalej 1 500 lekárov a asi 1 900 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Pred časom ste povedali, že ak sa odborníci zhodnú na tom, že nová nemocnica bude v Ružinove, budete sa tešiť možno trochu viac, ako keby to malo byť na […]
Menej ako 1 min. min.

Zopár čísel na úvod. Máte zhruba 2 500 lôžok, z toho samotný Ružinov ich má asi 700, ďalej 1 500 lekárov a asi 1 900 zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Pred časom ste povedali, že ak sa odborníci zhodnú na tom, že nová nemocnica bude v Ružinove, budete sa tešiť možno trochu viac, ako keby to malo byť na Rázsochách či inde, lebo tu v Ružinove vám to dáva najväčší zmysel. Prečo vám dáva nemocnica umiestnená v Ružinove najväčší zmysel?

V prvom rade by som sa chcel vyjadriť k číslam, ktoré tu odzneli. Sú to čísla, ktoré sú oficiálne uvádzané, no už niekoľko rokov neaktuálne. Momentálne pracujeme na tom, aby sme lôžkový fond zreálnili. Máme vyčerpané už takmer všetky možnosti, ako zabezpečiť plynulý chod nemocnice v zmysle efektívneho vynakladania finančných prostriedkov na platy a tiež v zmysle plnenia všetkých záväzkov. Aj napriek tomu, že sa nám za posledné obdobie podarilo vyrokovať viac peňazí z poisťovní, ocitli sme sa v situácii, keď sa nad tým musíme vážne zamyslieť a o tejto téme otvorene diskutovať. A toto dnes de facto aj robíme. 

Budete konkrétnejší.

Potrebujeme zefektívniť chod pracovísk. Za dva roky môjho pôsobenia sme sa snažili nájsť a upraviť alebo zmeniť všetky procesy, ktoré by mali viesť k zefektívneniu fungovania UNB. Vyrokovali sme o takmer 20 percent viac peňazí z poisťovní, nastavili sme procesy, ktoré nám pomáhajú sledovať nákupy liekov, zdravotných pomôcok, ktoré dnes už aj vďaka zavedeniu dôležitých zmien dokážeme nakupovať lacnejšie, a najmä vidíme aj zlepšenie dostupnosti liečby pacienta. Napriek všetkému, čo sme urobili, je to nedostačujúce, a tak sme pristúpili k zefektívneniu práce jednotlivých zamestnancov na ich pracoviskách, pretože takmer 90 percent financií, ktorými UNB mesačne disponuje, ide len na platy. Toto číslo je obrovské a neudržateľné. Treba si povedať pravdu a systém nastaviť tak, aby to bolo lepšie. Momentálne pracujeme na zefektívnení pracovných služieb, kde vidíme významný pokles nákladov na jednotlivé platy, samozrejme, s veľkým prihliadnutím na bezpečné poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Ako to vyzerá v praxi?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie