Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Monika Beňová: Pekný večer z Bruselu

Dnes bolo najma veľa hlasovaní, jedno príjemné stretnutie a jedno prekvapenie z aktivity Kancelárie EP na Slovensku. 1. Hlasovali sme aj o Pakte o migračnej a azylovej politike. Napriek tomu, že sme upozorňovali nato, že návrh sa nijako zásadne nezmenil od toho, ktorý bol zamietnutý pred 5 rokmi, napriek tomu, že nezískal jednomyseľnú podporu ( […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes bolo najma veľa hlasovaní, jedno príjemné stretnutie a jedno prekvapenie z aktivity Kancelárie EP na Slovensku.

1. Hlasovali sme aj o Pakte o migračnej a azylovej politike. Napriek tomu, že sme upozorňovali nato, že návrh sa nijako zásadne nezmenil od toho, ktorý bol zamietnutý pred 5 rokmi, napriek tomu, že nezískal jednomyseľnú podporu ( čo v tomto prípade žiaľ do jednomyseľného súhlasu nespadá). Schválené návrhy prinesú viac starostí ako reálnych riešení. Ale aj nato som upozorňovala.
Aj preto je doležité, aby sme jednomyseľné hlasovanie zachovali v tých oblastiach, kde je, aby sme sa ho ako štát nevzdali. Bude to jedna z najdoležitejších tém a zvedieme s liberálmi o ňu tvrdý súboj.

2. O rozhovor ma požiadal redaktor rádia Expres. Chcem verejne vyjadriť poďakovanie za maximálne profesionálny prístup p.redaktora. Hovorili sme o téme, o ktorej som písala vyššie a o zmenách zákona o RTVS v kontexte zajtrajšej správy o Dodržiavaní pravidiel právneho štátu vo vzťahu k zmenám v RTVS. Ja osobne zmenu považujem za úplne normálnu a prirodzenú. Bolo ich už niekoľko v minulosti. Ale o čom chce zajtra “diskutovať” Rada a Komisia v pléne EP nie je jasné, nakoľko žiadny zákon ktorý by so zmenou súvisel zatial do NR SR nebol predložený. Bude to teda vyslovene politicky natlaková “debata” pár týždňov pred voľbami do EP. O tom, že Európska prokuratúra začala preskúmavanie aktivít predsedníčky EK U. vd Leyen v supvislosti s podozreniami z korupcie a zneužitia právomocí sa debatovať NESMIE, vraj je to pár týždňov pred voľbami neetické 🙂 čo je lepším dokazom dvojtvárnosti neviem. Ale keďže som možnosť vystúpiť v debate na 1 minútu🙏🏻😂dostala len ja a M. Radačovský, budeme tam nato len my dvaja. Nevadí. Kto sa bojí, nech nechodí do politiky.

3. Veľmi nepríjemným rozčarovaním bola pre mňa informácia, že Kancelária EP na Slovensku oslovila “influencerov/ky”, ktorí majú zvýšiť účasť vo voľbách do EP. Zaplatia im za to, že teda budú šíriť content o voľbách. Asi nikoho už ani neprekvapí, že vačšina z nich podporovala v nedávnej kampani pred prezidentskými voľbami porazeného kandidáta I. Korčoka.

Nuž, nevadí ani toto, ale chcem aby ste o tom boli informovaní. Že za peniaze z EP budú voľby do EP podporovať podporovatelia kampane I. Korčoka. Taká náhoda, však. Tak snáď zasa aj nejaké okuliare budú ale niečo 🙂
Zvládneme to✌🏻🙏🏻

Pekný večer prajem

Monika Beňová

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie