Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moskovský súd americkému novinárovi Gershkovichovi predĺžil väzbu do konca júna

Moskovský súd v utorok o tri mesiace predĺžil väzbu americkému novinárovi Evanovi Gershkovichovi, ktorý bol zatknutý minulý rok a čelí obvineniam zo špionáže. Zadržaný tak zostane minimálne do 30. júna. Informujú tom agentúry AP a AFP. Reportéra amerického denníka Wall Street Journal (WSJ) Gershkovicha zatkli 29. marca 2023 v Jekaterinburgu. Zadržiavajú ho v moskovskej väznici Lefortovo, […]
Menej ako 1 min. min.

Moskovský súd v utorok o tri mesiace predĺžil väzbu americkému novinárovi Evanovi Gershkovichovi, ktorý bol zatknutý minulý rok a čelí obvineniam zo špionáže. Zadržaný tak zostane minimálne do 30. júna. Informujú tom agentúry AP a AFP.

Reportéra amerického denníka Wall Street Journal (WSJ) Gershkovicha zatkli 29. marca 2023 v Jekaterinburgu. Zadržiavajú ho v moskovskej väznici Lefortovo, ktorá je známa svojimi tvrdými podmienkami, píše AP. Novinár i jeho zamestnávateľ obvinenia odmietajú a americká vláda uviedla, že bol zatknutý neprávom.

Novinár Gershkovich zostáva aj po takmer roku vo väzbe v Rusku “nezlomným”

Americká veľvyslankyňa v Rusku Lynne Tracyová po utorkovom pojednávaní uviedla, že obvinenia vznesené voči novinárovi sú kategoricky nepravdivé. V prípade podľa jej slov neexistuje vysvetlenie, prečo by výkon povolania mal predstavovať trestný čin a takisto nie je k dispozícii dostatok dôkazov na náležitý proces.

Gershkovich (32) je prvým americkým novinárom obvineným zo špionáže v Rusku od roku 1986, keď bol Nicholas Daniloff, moskovský korešpondent týždenníka US News and World Report, zatknutý sovietskou tajnou službou KGB.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie