Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moskva nekomentuje Trumpov plán na ukončenie vojny na Ukrajine, pretože nepozná obsah

Moskva nemôže komentovať vyjadrenia exprezidenta USA Donalda Trumpa o ukončení vojny na Ukrajine, pretože nevie, čo jeho plán zahŕňa. Uviedol to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informuje agentúra Reuters. Trump v rámci predvolebnej kampane viackrát uviedol, že v prípade znovuzvolenia by vojnu na Ukrajine vyriešil v priebehu 24 hodín. V minulotýždňovej televíznej debate s prezidentom […]
Menej ako 1 min. min.

Moskva nemôže komentovať vyjadrenia exprezidenta USA Donalda Trumpa o ukončení vojny na Ukrajine, pretože nevie, čo jeho plán zahŕňa. Uviedol to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informuje agentúra Reuters.

Trump v rámci predvolebnej kampane viackrát uviedol, že v prípade znovuzvolenia by vojnu na Ukrajine vyriešil v priebehu 24 hodín. V minulotýždňovej televíznej debate s prezidentom USA Joeom Bidenom tvrdil, že v prípade víťazstva v novembrových prezidentských voľbách by vojnu bol schopný vyriešiť ešte pred oficiálnym nástupom do úradu. Neprezradil však, ako to chce dosiahnuť.

“Nejde o prvé Trumpovo vyhlásenie v tejto veci a v tomto zmysle sa vyjadril už predtým. Bez toho, aby sme vedeli, o čo ide, sa k tomu nemôžeme vyjadriť,” povedal Peskov novinárom.

Trump považuje Putinove podmienky za neprijateľné, zaujalo v debate Rusov aj Ukrajincov

Kremeľ minulý týždeň uviedol, že akýkoľvek mierový plán pre konflikt na Ukrajine, ktorý by navrhla možná budúca americká administratíva v prípade víťazstva Trumpa v prezidentských voľbách, by musel zohľadňovať realitu na bojisku. Ruské sily v súčasnosti okupujú asi pätinu územia Ukrajiny.

Ukrajina tvrdí, že mier môže nastať len po úplnom odchode ruských síl z jej územia a obnovení jej územnej celistvosti.

Trump v minulotýždňovej debate s úradujúcim šéfom Bieleho domu povedal, že Rusko by nikdy nenapadlo Ukrajinu, ak by Spojené štáty mali “skutočného prezidenta”. Biden reagoval, že Trump “nemá ani poňatia, o čom hovorí”.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie