Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moskva odkazuje Washingtonu: Za toto budete čeliť fatálnym následkom!

www.slovanskenoviny.sk/rss Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v pondelok uviedol, že Spojené štáty môžu čeliť „fatálnym následkom“, ak umožnia Ukrajine použiť americké zbrane na útoky na ciele na ruskom území, informuje americký portál Breitbart News. Rjabkov reagoval na piatkové vyhlásenia amerických predstaviteľov, že prezident Joe Biden údajne udelil Ukrajine v určitých situáciách povolenie zasiahnuť ciele […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v pondelok uviedol, že Spojené štáty môžu čeliť „fatálnym následkom“, ak umožnia Ukrajine použiť americké zbrane na útoky na ciele na ruskom území, informuje americký portál Breitbart News.

Rjabkov reagoval na piatkové vyhlásenia amerických predstaviteľov, že prezident Joe Biden údajne udelil Ukrajine v určitých situáciách povolenie zasiahnuť ciele v Rusku zbraňami poskytnutými Spojenými štátmi. Presnejšie povedané, Ukrajinci dostali povolenie zasiahnuť pozície v Rusku a spustili ničivé delostrelecké a raketové útoky na pohraničné mesto Charkov.

Nemecko tiež v piatok udelilo Ukrajine povolenie použiť svoje zbrane proti ruským cieľom na obranu Charkova. Holandsko, Fínsko a Poľsko, rovnako ako generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, vyjadrili podporu tomu, aby sa Ukrajine umožnilo brániť sa útokom z ruského územia.

Rjabkov: Putinove varovanie berte vážne!

„Rád by som varoval amerických lídrov pred nesprávnymi výpočtami, ktoré by mohli mať fatálne následky. Z neznámych dôvodov podceňujú závažnosť reakcie, ktorú môžu dostať,“ povedal Rjabkov v pondelok v reakcii, ktorú citovali ruské štátne médiá.

Rjabkov povedal, že ruský vodca Vladimir Putin vydal „veľmi významné varovanie a treba ho brať s maximálnou vážnosťou“.

Chce USA globálny konflikt?

Putin minulý utorok (28.5.) povedal, že „neustála eskalácia západných krajín podporujúcich Ukrajinu, ktorá vyvrcholí tým, že Ukrajine umožnia použiť ich zbrane proti cieľom v Rusku, by mohla viesť k vážnym následkom“.

Aby sa uistil, že nikomu neuniknú jednoznačné narážky, že hovoril o spustení jadrovej vojny, Putin dodal, že európske krajiny s „malým územím a hustou populáciou by mali byť obzvlášť opatrné pri provokovaní Ruska„.

Rjabkov v pondelok povedal, že ukrajinské sily zaútočili na ruské radarové systémy včasného varovania a odpoveď Moskvy môže byť „asymetrická“.

„Nie je to prvýkrát, čo sa režim v Kyjeve pokúša narušiť normálne fungovanie dôležitých častí našej vojenskej organizácie, najmä tých, ktoré súvisia so strategickou sférou. Tieto zámery budú nami zastavené. Odpovede môžu byť asymetrické,“ povedal.

Ukrajina začína s útokmi západnými zbraňami

Predstavitelia ruského ministerstva obrany a vojenskí blogeri v pondelok tvrdili, že Ukrajina odpálila americký raketový systém M142 High Mobility Delostrelectvo (HIMARS) na ciele v Belgorode, ruskom meste asi 35 kilometrov severne od ukrajinských hraníc. Guvernér regiónu Belgorod uviedol, že pri bombardovaní zahynuli dvaja predstavitelia mesta a traja ďalší boli zranení spolu so šiestimi civilistami.

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov, foto: Shutterstock

Ukrajinské médiá v pondelok tiež uviedli, že na Belgorod bol vypálený HIMARS, ale cieľom bol ruský systém protivzdušnej obrany S-300/400.

Príspevok na Telegrame od skupiny ruských nezávislých novinárov s názvom ASTRA uviedol, že na základňu ruského ministerstva obrany v okrese Korocha v Belgorode bolo „zaútočené“ a „zhorelo niekoľko kusov vojenského vybavenia“.

„Počas hasenia požiaru vybuchol projektil, ktorý viedol k smrti tajomníka okresnej bezpečnostnej rady Igora Nechiporenka a zraneniu šéfa okresnej správy a troch vojakov ruského ministerstva obrany,“ uviedla ASTRA správu, ktorá potvrdila komentár belgorodského guvernéra o smrti predstaviteľov mesta pri útoku.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Moskva odkazuje Washingtonu: Za toto budete čeliť fatálnym následkom! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie