Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moskva vystavila západnú vojenskú techniku, ktorú Rusi ukoristili počas vojny na Ukrajine (foto)

Výstava zahŕňa viac ako 30 kusov ťažkej techniky.
Menej ako 1 min. min.

1.5.2024 (SITA.sk) – V ruskom hlavnom meste v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky, ktorú ukoristili od ukrajinských síl počas vojny na Ukrajine.

Výstava v areáli pamätníku druhej svetovej vojny na západe Moskvy, ktorú organizuje ruské ministerstvo obrany, zahŕňa viac ako 30 kusov ťažkej techniky.

Vidieť tam možno tank M1 Abrams a obrnené vozidlo pechoty Bradley z USA, tank Leopard 2 a obrnené vozidlo Marder nemeckej výroby či francúzske obrnené vozidlo AMX-10RC, ale aj zbrane a dokumenty. Výstava bude otvorené mesiac.

Peskov považuje výstavu za skvelý nápad

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vyhlásil, že výstava v Moskve je „skvelý nápad“.

Výstava trofejného vybavenia pritiahne veľký záujem obyvateľov Moskvy, hostí nášho mesta a všetkých obyvateľov krajiny. Všetci by sme mali vidieť otlčené vybavenie nepriateľa,“ povedal.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Hovorkyňa ministerstva zahraničia Maria Zacharovová zas povedala, že zahraniční diplomati v Moskve by si mali pozrieť výstavu, aby videli ako „Západ ničí mier na planéte“.

Táto výstava bude zaujímavá pre všetkých, ktorí stále veria v mýtické ‘západné hodnoty‘ alebo si nevšimli agresiu, ktorú rozpútalo NATO proti Rusku a našim ľuďom,“ vyjadrila sa.

Ukoristená nacistická vojenská technika

Ruskí vojenskí blogeri poukazujú na paralely medzi výstavou a ukazovaním ukoristenej nacistickej vojenskej techniky, ktoré Sovietsky zväz robil počas druhej svetovej vojny a po nej.

Výstava sa koná v čase, keď Rusko využilo oneskorenú americkú vojenskú pomoc na postup na východnej Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výstava západnej vojenskej techniky v Moskve (fotografie)

Viac k témam: bojové vozidlá Bradley, bojové vozidlá pechoty Marder, Druhá svetová vojna, M1 Abrams, ruské ministerstvo obrany, ukrajinské sily, Vojenská pomoc Ukrajine, vojna na Ukrajine, Výstava
Zdroj: SITA.sk – Moskva vystavila západnú vojenskú techniku, ktorú Rusi ukoristili počas vojny na Ukrajine (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie