Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Moskva: Zelenského režim je neschopný vyjednávat

Ukrajina opakovaně prokázala, že je nedůvěryhodná, pokud jde o mírová jednání, a to navzdory četným pokusům Ruska vyřešit konflikt s Kyjevem diplomatickou cestou, uvedl velvyslanec Moskvy při OSN Vasilij Nebenzja. V pondělním rozhovoru pro agenturu RIA Novosti diplomat poznamenal, že Moskva soustavně vyjadřuje připravenost k dialogu, a zdůraznil, že tyto iniciativy nejsou jen „prohlášeními deklarativního […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina opakovaně prokázala, že je nedůvěryhodná, pokud jde o mírová jednání, a to navzdory četným pokusům Ruska vyřešit konflikt s Kyjevem diplomatickou cestou, uvedl velvyslanec Moskvy při OSN Vasilij Nebenzja.

V pondělním rozhovoru pro agenturu RIA Novosti diplomat poznamenal, že Moskva soustavně vyjadřuje připravenost k dialogu, a zdůraznil, že tyto iniciativy nejsou jen „prohlášeními deklarativního charakteru.“

„V dubnu 2022 parafovali naši vyjednavači Istanbulské dohody. Podepsali je také vedoucí Ukrajinské delegace,“ připomněl Nebenzja s odkazem na mírovou dohodu téměř uzavřenou mezi Ruskem a Ukrajinou v počáteční fázi konfliktu.

Podle podmínek dohody zprostředkované Tureckem, od níž Kyjev později upustil, údajně pod Britským tlakem, se Ukrajina měla zavázat k neutralitě výměnou za mezinárodní bezpečnostní záruky.

Podle Nebenzii se rychlé mírové urovnání nelíbilo „Anglosaským sponzorům Kyjeva“, a tak dělali vše pro to, aby mu zabránili.

„Všichni viděli rozhovor s vůdcem frakce Sluha lidu ve Verchovné radě Davidem Arachamiou, který vedl Ukrajinskou delegaci v Istanbulu,“ pokračoval Nebenzja. „Přímo řekl, že vše je připraveno, ale přišel (tehdejší Britský premiér) Boris Johnson a řekl, že je třeba pokračovat v boji,“ dodal diplomat a konstatoval, že příběh Johnsonovy „cesty“ na Ukrajinu je dobře známý.

„Jediný logický závěr, který jsme v důsledku toho učinili, je, že Zelenského režim není schopen vyjednávat,“ zdůraznil.

Nebenzja rovněž upozornil, že Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj loni podepsal dekret, kterým formálně zakázal jakékoli rozhovory se současným Ruským vedením, což dále zpochybňuje možnost dosažení dohody bez dialogu.

„Tato do očí bijící nedůslednost je charakteristickým znakem celé zahraniční politiky Kyjeva,“ dodal.

Minulý týden Ruský prezident Vladimir Putin naznačil, že Kreml je připraven zahájit jednání, jakmile Kyjev stáhne své síly ze čtyř regionů, které se po referendech v roce 2022 připojily k Rusku.

Kyjev a jeho Západní podporovatelé, včetně Německého kancléře Olafa Scholze, tento návrh rázně odmítli a označili jej za „neseriózní.“

Mezitím Ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba v neděli připustil, že Kyjev bude muset nakonec zasednout k jednacímu stolu s Ruskem, ale až poté, co posílí svou vyjednávací pozici. Jeho komentáře zazněly na závěr Západem podporované „mírové konference“ ve Švýcarsku, kde více než tucet účastníků odmítlo podepsat závěrečné komuniké.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Moskva: Zelenského režim je neschopný vyjednávat first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie