Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Motoristi, pozor: Polícia upozorňuje na práce na diaľnici, obmedzenia začnú čoskoro

Bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti vodičov upozorňuje na opravu jazdných pruhov na diaľnici D2. V pripájacích jazdných pruhoch z diaľnice D1 budú opravné práce prebiehať od večera 17. mája (piatok) do 20. mája (pondelok). V dôsledku toho dôjde k dopravným obmedzeniam. Kde budú práce prebiehať? „Upozorňujeme vodičov, že dňa 17. mája v čase od […]
Menej ako 1 min. min.

Bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti vodičov upozorňuje na opravu jazdných pruhov na diaľnici D2.

V pripájacích jazdných pruhoch z diaľnice D1 budú opravné práce prebiehať od večera 17. mája (piatok) do 20. mája (pondelok). V dôsledku toho dôjde k dopravným obmedzeniam.

Kde budú práce prebiehať?

„Upozorňujeme vodičov, že dňa 17. mája v čase od 21.00 h do 6.00 h dňa 20. mája bude realizovaná oprava pripájacích jazdných pruhov na diaľnici D2 km 64,2 – 63,45,“ uvádza polícia. Vodičov zároveň žiada, aby v prípade prejazdu tohto úseku zvýšili opatrnosť a riadli sa pokynmi polície.

Časť diaľnice už rekonštrukciou prešla

Národná diaľničná spoločnosť ešte v marci 2024 oznámila, že tisíce vodičov využívajúcich diaľnicu D2 si bude môcť užiť pohodlnejšiu jazdu vďaka modernizácii a rekonštrukcii vozovky. Práce zahŕňajú odfrézovanie starej vrstvy a položenie nového asfaltového koberca.

Pri opravách v pomalom jazdnom pruhu bola vymenená aj ložná vrstva a aplikovaná výstužná vložka, tzv. geomreža. Práce sa naplánovali tak, aby bola doprava vždy vedená vo voľnom jazdnom pruhu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Pokračujú aj práce na D1

Výstavba diaľničného úseku pri Ružomberku aktuálne pokračuje v rýchlym tempom. Všetky náročné pasáže a problémy boli úspešne vyriešené. Minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) zhodnotil aktuálny stav vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

„Výrazné posuny na stavbe sú evidentné. Dennodenne tam pracuje približne 500 robotníkov a atmosféra je pozitívna. Stavba prekonala svoje ťažkosti, vrátane niekoľkých nepredvídateľných zosuvov pôdy, ktoré vyžadovali prepracovanie celého projektu tunela. Momentálne máme za sebou všetky náročné úseky a problémy,“ uviedol Ráž.

Minister tiež zdôraznil, že tunel Čebrať sa nachádza vo finálnom štádiu výstavby. Ráž opäť potvrdil, že plánujú obchvat dokončiť a odovzdať do užívania motoristom v roku 2025. Zároveň naznačil, že pôvodná zmluvná cena za výstavbu diaľničného úseku Ivachnová – Hubová vo výške 300 miliónov eur sa bude určite zvyšovať, ale presnú sumu zatiaľ nevedel uviesť.

Diaľnica D1 v Liptove bude mať dĺžku 14,92 kilometra a vytvorí obchvat mesta Ružomberok, následne sa pripojí na diaľnicu do Košíc. Tento úsek zahŕňa aj tunel Čebrať. Dokončenie tejto diaľnice v Ružomberku motoristom ušetrí približne 16 minút v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy.

Šéf rezortu dopravy tiež ozrejmil, že v tuneli Čebrať, ktorý je súčasťou diaľničného úseku, je už dokončené sekundárne ostenie. Momentálne sa montujú konzoly na uchytenie technologických zariadení. Na celom stavenisku pracuje denne približne 500 pracovníkov.

Predseda predstavenstva Váhostavu Jiří Skuhra potvrdil, že stavebné práce pokračujú v plnom tempe, a vyjadril záväzok skrátiť termín dostavby o niekoľko týždňov.

Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti, Filip Macháček, tiež zdôraznil, že stavba pokračuje rýchlo vďaka dostatočnému počtu pracovníkov. „Zatiaľ sa nám darí podľa očakávaní,“ zhodnotil.

The post Motoristi, pozor: Polícia upozorňuje na práce na diaľnici, obmedzenia začnú čoskoro appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie