Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Motoristi sú spokojní. Ceny palív pokračujú v poklese

Spotrebiteľské ceny pohonných látok na Slovensku počas 22. týždňa tohto roka pokračovali v znižovaní. Ceny oboch druhov benzínov aj nafty oproti minulému týždňu zlacneli o 1 cent. Benzíny boli najlacnejšie za uplynulých 11 týždňov, teda od polovice marca. Motorová nafta druhýkrát v roku klesla pod 1,50 eura za liter. Informoval o tom v piatok Štatistický […]
Menej ako 1 min. min.

Spotrebiteľské ceny pohonných látok na Slovensku počas 22. týždňa tohto roka pokračovali v znižovaní. Ceny oboch druhov benzínov aj nafty oproti minulému týždňu zlacneli o 1 cent. Benzíny boli najlacnejšie za uplynulých 11 týždňov, teda od polovice marca. Motorová nafta druhýkrát v roku klesla pod 1,50 eura za liter. Informoval o tom v piatok Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Pokles cien

Cena 95-oktánového benzínu v 22. týždni klesla na 1,610 eura, 98-oktánového na 1,828 eura za liter. Za motorovú naftu platili spotrebitelia priemerne 1,497 eura/liter. Ceny plynov pre motorové vozidlá boli podľa štatistikov rozkolísané. Stlačený zemný plyn (CNG) mierne zlacnel na 1,6 eura za kilogram (kg). Naopak, skvapalnený zemný plyn (LNG) zdražel na 1,542 eura/kg. Cena LPG zostala na 0,695 eura za liter.

 

Ceny nefosílnych druhov palív ostali počas 22. týždňa podľa ŠÚ SR na úrovni predchádzajúceho týždňa. Plyn bioLNG sa predával za 2,552 eura/kg, vodík za 21,6 eura/kg a cena elektrickej energie slúžiacej na nabíjanie elektromobilov bola na úrovni 0,41 eura za 1 kilowatthodinu (kWh).

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

V porovnaní s minulým rokom sú ceny palív vyššie

V medziročnom porovnaní bola cena motorovej nafty vyššia o 5,1 %, 98-oktánový benzín bol drahší o 2,6 % a 95-oktánový o 1,6 %.

„Cena plynu CNG bola o 6,5 % vyššia ako v 22. týždni roka 2023 a plyn LPG bol drahší o 0,4 %. Naopak, cena plynu LNG medziročne mierne klesla o 0,6 %,“ doplnili štatistici.

The post Motoristi sú spokojní. Ceny palív pokračujú v poklese appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie