Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Motorkář hazardér: Místo řídítek držel na dálnici na Vyškovsku mobil. Policie muže natočila

Motorkáře policisté načapali na dálnici D1 poblíž Rousínova na Vyškovsku. Koukat do mobilu a držet ho oběma rukama zvládl i při vysoké rychlosti. Za riskantní chování vyfasoval na místě pokutu. Podle policistů však může mluvit o štěstí. „Tu nejvyšší cenu by totiž mohl zaplatit při případném karambolu,“ namítl policejní mluvčí Petr Vala v tiskové zprávě. ČTĚTE […]
Menej ako 1 min. min.

Motorkáře policisté načapali na dálnici D1 poblíž Rousínova na Vyškovsku. Koukat do mobilu a držet ho oběma rukama zvládl i při vysoké rychlosti. Za riskantní chování vyfasoval na místě pokutu. Podle policistů však může mluvit o štěstí. „Tu nejvyšší cenu by totiž mohl zaplatit při případném karambolu,“ namítl policejní mluvčí Petr Vala v tiskové zprávě.

ČTĚTE TAKÉ: Chodci si vynucují přednost tam, kde na to nemají právo. V pravidlech tápou i řidiči

Hazardér na motorce přitom nebyl první, koho ten den stejná hlídka lapila kvůli nepozornosti. Smůlu měla i řidička, která během jízdy po dálnici telefonovala s mobilem na uchu. Vůbec si přitom nevšimla, že ji kolemjedoucí policisté už dlouhou dobu natáčí. Nereagovala ani na rozsvícené majáky.

„Nakonec až zapnutá siréna služebního auta řidičku konečně upozornila na přítomnost policistů,“ sdělil Vala. Ani tento případ se neobešel bez pokuty. Žena zaplatila za držení telefonu při řízení tučnou sumu, stojí v policejní zprávě.

Sankce za volání se navíc od ledna zpříšnily. Za tento přestupek řidiči aktuálně zaplatí od 2 500 do 3 500 korun. „Šofér navíc musí počítat i se čtyřbodovým ohodnocením,“ dodal Vala.

Nehody způsobené nepozorností totiž bývají velmi vážné, obzvláště když za nimi stojí mobil. Ročně v Česku za to životem zaplatí okolo padesáti lidí. Řidič, který si hraje s telefonem, připomíná opilého řidiče. „Kličkuje po silnici, protože se věnuje telefonu, nemá ruce na volantu a nesleduje, jak běží jízdní dráha,“ vysvětlil dříve dopravní expert Roman Budský pro CNN Prima NEWS.

Přestupek řízení s telefonem v ruce páchají i profesionální řidiči. Velký rozruch koncem července vzbudil případ řidiče linkového autobusu, který nejenže ze zastávky vyjel s otevřenými dveřmi, ale za jízdy právě používal telefon. Dopravní experti se shodli, že řidič svým chováním ohrozil životy cestujících.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Jak v horkém počasí přežít cestu autem? Pomohou vychytávky, o kterých jste možná nevěděli

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie