Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Môže dosiahnuť až 3 metre a rastie 120 dní v roku. Táto rastlina je láska záhradníkov

12.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Varga Jozsef Zoltan). Každý sníva o krásnych a dlho kvitnúcich rastlinách v záhrade. Niektoré druhy kvitnú skoro na jar, ale bohužiaľ rýchlo odkvitnú. Našťastie nám príroda štedro pripravila kríky, ktoré sa dokážu rozmnožovať až do neskorej jesene. Tento rastie 120 dní v roku. Myrta krepová púta pozornosť a očarí […]
Menej ako 1 min. min.

12.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Varga Jozsef Zoltan).

Každý sníva o krásnych a dlho kvitnúcich rastlinách v záhrade. Niektoré druhy kvitnú skoro na jar, ale bohužiaľ rýchlo odkvitnú. Našťastie nám príroda štedro pripravila kríky, ktoré sa dokážu rozmnožovať až do neskorej jesene. Tento rastie 120 dní v roku.

Myrta krepová púta pozornosť a očarí každého milovníka rastlín svojimi nádhernými kvetmi v období, keď už veľká väčšina kríkov a stromov odkvitla.
Foto: shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Tí, ktorí hľadajú netradičné riešenia pre svoje záhrady a chcú pestovať rastliny s dlhou dobou kvitnutia, by si určite mali vybrať myrtu krepovú. Ide o ázijský druh, ktorému sa darí za každého počasia. V súčasnosti sa pestuje v mnohých krajinách. Pozrite sa, čím si získal srdcia botanických nadšencov.

Myrta krepová – rastlina, ktorú záhradníci milujú

Myrta – impozantná rastlina, ktorá vo svojom prirodzenom prostredí dosahuje výšku až 8 metrov. Na Slovensku sa jej potenciál končí na 3 metroch, čo je stále dosť veľa. Obdobie kvitnutia trvá približne 120 dní v roku. To je jedna z hlavných výhod tohto druhu. Kvety sú sfarbené do ružova alebo fialova v závislosti od druhu. Na druhej strane sú stonky pokryté malými oválnymi listami, ktoré sú v lete zelené, ale na jeseň sa sfarbujú do červena. Krík je taký nenáročný na pestovanie, že nielen záhradníci, ale aj botanickí laici sa často rozhodujú pre výsadbu tohto druhu. Tu sú základné vedomosti, ktoré by ste mali mať pred výsadbou myrty.

Jednotlivé odrody kvitnú veľmi dlho, až 60-90 dní, niektoré aj dlhšie, a to až do chladných dní jesene.
Foto: shutterstock/Xayriddin

Rastliny do záhrady: Akú polohu má rada myrta? Starajte sa o ker hneď od začiatku

Pri výbere miesta v záhrade pre myrtu krepovú sa rozhodnite pre miesta s dostatočným množstvom slnečného svetla. Tento typ miesta pomôže rastline správne rásť, pretože je veľmi teplomilná. Nenechajte sa však zmiasť, pokiaľ ide o zalievanie. Pôda kríka by mala byť neustále vlhká – nemýľte si ju s mokrou. Príliš veľa vody v pôde by mohlo viesť k chorobám, ako sú škvrnitosť listov, gangréna kvetov alebo múčnatka. Pôda, do ktorej myrtu zasadíte, má mať dobrú priepustnosť, preto sa môže použiť drenáž. Okrem toho treba dbať na miernu zásaditosť a kyslosť, ktorá by sa mala pohybovať medzi pH 6 a 7.

Pokiaľ ide o hnojenie, používajte prípravky obsahujúce draslík, fosfor a stopové prvky, ktoré podporia dobrý rast. Najlepší čas na to je na jar a na jeseň. Ak sa chcete tešiť z bohatého kvitnutia, pravidelne každú jar strihajte stonky. To platí pre mladé aj staré druhy. Týmto spôsobom môžete dať kríku požadovaný tvar. Každá údržba vykonaná na jar má zásadný vplyv na vývoj, ktorý sa začína v júli a pokračuje až do konca októbra.

Na jeseň zafarbuje listy do žiarivých odtieňov.
Foto: shutterstock/YOO DAE SOUNG

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Každému znameniu zverokruhu je priradená rastlina. Ktorá z nich je priradená k vášmu dátumu narodenia?

Utekajte do záhrady a vytrhnite koreň. Tieto rastliny sú živnou pôdou pre kliešte

The post Môže dosiahnuť až 3 metre a rastie 120 dní v roku. Táto rastlina je láska záhradníkov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie