Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Môžeme sa tešiť na kanál propagandy, vraví Remišová. Pri zákone o STVR podľa nej koalícia nemyslela na občanov

Koalícia pri schvaľovaní zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) nekonala v záujme občana. Je o tom presvedčená opozičná poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ). “Môžeme sa tešiť na kanál propagandy, hlúpostí a poklonkovania koalícii,” poznamenala v reakcii na schválený zákon a zmeny, ktoré podľa nej prinesie. Rozhlas a televízia Slovenska […]
Menej ako 1 min. min.

Koalícia pri schvaľovaní zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) nekonala v záujme občana. Je o tom presvedčená opozičná poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

“Môžeme sa tešiť na kanál propagandy, hlúpostí a poklonkovania koalícii,” poznamenala v reakcii na schválený zákon a zmeny, ktoré podľa nej prinesie.

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK) SR. Vyplýva to zo zákona o STVR, ktorý vo štvrtok schválili poslanci NR SR. Prijali k nemu aj viaceré pozmeňujúce návrhy od koaličných poslancov. Za zákon hlasovali všetci zo 78 prítomných poslancov, opozícia sa na hlasovaní nezúčastnila.

 Aj poslanec Lukáš Bužo (Slovensko, Za ľudí, KÚ) si myslí, že vládna koalícia si zákonom mieni vybudovať vlastné propagandistické médium. “Ak sa rúcajú verejnoprávne médiá, tak sa lámu nohy, na ktorých stojí demokracia,” upozornil na sociálnej sieti v reakcii na schválený zákon.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie