Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Môžete jesť uhorky so šupkou? Budete prekvapení

Uhorky chutia skvele, keď sa počasie oteplí. Môžu byť osviežujúce a sú nízkokalorické. Treba ich však ošúpať alebo ich možno jesť aj so šupkou? Ukazuje sa, že hoci mnohí túto zeleninu šúpu, pre naše zdravie je lepšie jesť uhorky bez šúpania.  Uhorky sú bohaté na vitamíny a plné chuti Uhorky sú zdravé a chutné. Hodia […]
Menej ako 1 min. min.

Uhorky chutia skvele, keď sa počasie oteplí. Môžu byť osviežujúce a sú nízkokalorické. Treba ich však ošúpať alebo ich možno jesť aj so šupkou? Ukazuje sa, že hoci mnohí túto zeleninu šúpu, pre naše zdravie je lepšie jesť uhorky bez šúpania. 

Uhorky sú bohaté na vitamíny a plné chuti

Uhorky sú zdravé a chutné. Hodia sa k sendvičom, ale budú aj skvelým doplnkom k obedovým jedlám. Táto zelenina je bohatá na vitamín C, vitamíny skupiny B a vápnik, draslík, horčík a fosfor. Uhorky tiež účinne uhasia smäd a lahodne chutia ako šalát alebo studená polievka.

Konzumácia tejto zdravej zeleniny podporuje odstraňovanie vody z tela. Vďaka tomu zmierňujeme opuchy a opuchy nôh a tváre. Ak bojujeme s chronickou únavou a infekciami, konzumácia uhoriek nás udrží v zdraví . Vďaka nim regulujeme krvný tlak a zlepšujeme činnosť srdca. Nezabudnite jesť uhorky so šupkou, pretože sú najzdravšie.

Uhorky je najlepšie jesť so šupkou

Uhorky by sme mali jesť aj so šupkou, pretože obsahuje najviac vlákniny a vitamínov. Vláknina priaznivo pôsobí na naše zdravie, zlepšuje metabolizmus, podporuje chudnutie a odstraňuje usadeniny z čriev. Kôra obsahuje vitamín K, ktorý je zodpovedný za zrážanie krvi. Okrem toho šupka obsahuje betakarotén, ktorý zlepšuje videnie a uľahčuje opaľovanie.

Stojí za to pripomenúť, že hrubá uhorková šupka je pokladnicou antioxidantov, ktoré zvyšujú našu imunitu a odďaľujú proces starnutia. Šupka uhorky má oveľa viac vitamínov ako jej dužina. Nezabúdajme, že pred konzumáciou uhoriek so šupkou ich treba dôkladne umyť a až potom nakrájať do šalátu alebo uhorkovej polievky. 

Uhorka – čo si z nej môžeme pripraviť?

Mleté uhorky, ktoré dnes už nájdete v obchodoch a stánkoch, sa dajú použiť na prípravu uhorkovej polievky. Bude to chutný doplnok k večeri. Uhorková polievka s kôprom bude bohatým zdrojom nielen nutričnej hodnoty, ale aj chuti. Uhorky nešúpte, ale odrežte oba konce a samozrejme zeleninu predtým veľmi dôkladne umyte.

Z uhoriek sa oplatí pripraviť aj chutnú studenú polievku. Je ideálny na horúce dni. Tu môžeme okrem uhoriek pridať reďkovky, kôpor, pažítku a samozrejme kefír či cmar. Uhorky nešúpte, zachováte si tak bohatstvo vitamínov a minerálov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie