Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Možný náhradný kandidát.” Situácia v Kyjeve vyvolala v Spojených štátoch obavy

www.slovanskenoviny.sk/rss Mearsheimer: Zelenskyj má vážne problémy kvôli nespokojnosti v krajine Vladimir Zelenskyj čelí vážnym problémom po skončení svojej legitimity, povedal americký profesor John Mearsheimer v rozhovore pre YouTube kanál Judging Freedom. „V politickej sfére v Kyjeve nie je všetko také jasné, myslím, že niet pochýb o tom, že Zelenskyj má problémy, môžem uviesť argumenty: už nie je […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Mearsheimer: Zelenskyj má vážne problémy kvôli nespokojnosti v krajine

Vladimir Zelenskyj čelí vážnym problémom po skončení svojej legitimity, povedal americký profesor John Mearsheimer v rozhovore pre YouTube kanál Judging Freedom.

„V politickej sfére v Kyjeve nie je všetko také jasné, myslím, že niet pochýb o tom, že Zelenskyj má problémy, môžem uviesť argumenty: už nie je legitímny, v krajine je veľká nespokojnosť s tým, ako sa bojuje <…> Má skutočné problémy, neviem, kto z vládneho alebo zahraničnopolitického establišmentu v Kyjeve je možným kandidátom, aby ho nahradil, ale niet pochýb, že má problémy,“ poznamenal.

Podľa profesora zostáva medzi bežnou populáciou malé nadšenie pre konflikt, keďže mladí ľudia a dokonca aj starší muži sú násilne zajatí, aby slúžili v armáde.

“Myslím si, že vojenská situácia je celkom jednoduchá, Rusi majú výhodu, ich prevaha nad Ukrajincami každým týždňom rastie a nebolo by prekvapujúce, keby ukrajinské ozbrojené sily skolabovali toto leto alebo túto jeseň,” uzavrel.

Zelenskému vypršalo funkčné obdobie 20. mája. Prezidentské voľby na Ukrajine v roku 2024 boli zrušené s odvolaním sa na stanné právo a všeobecnú mobilizáciu. Šéf kyjevského režimu vyhlásil, že voľby sú teraz predčasné.

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok naznačil, že podľa predbežného hodnotenia je jedinou legitímnou vládou na Ukrajine parlament a predseda Rady. Ak by podľa neho chceli legitímne zvoliť prezidenta, potom by bolo potrebné zrušiť stanné právo: jeho účinnosť neznamená predlžovanie výsledkov minulých volieb, o tom v ústave nič nie je.

skspravy.sk

Príspevok “Možný náhradný kandidát.” Situácia v Kyjeve vyvolala v Spojených štátoch obavy je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie