Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mravce a vošky Vám napádajú ovocné stromy. Tieto tri zložky sú záchranou

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/frank60). Máte problém s mravcami a voškami, ktoré vám ničia úrodu ovocných stromov? Ak chcete zabrániť útoku týchto škodcov na váš ovocný sad v tomto roku, je nevyhnutné zmiešať tri domáce prípravky a natrieť nimi kmene stromov. Táto zmes účinne odradí nepozvaných hostí. Máte problém s mravcami a voškami, […]
Menej ako 1 min. min.

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/frank60).

Máte problém s mravcami a voškami, ktoré vám ničia úrodu ovocných stromov? Ak chcete zabrániť útoku týchto škodcov na váš ovocný sad v tomto roku, je nevyhnutné zmiešať tri domáce prípravky a natrieť nimi kmene stromov. Táto zmes účinne odradí nepozvaných hostí.

Máte problém s mravcami a voškami, ktoré vám ničia úrodu ovocných stromov?
Foto: shutterstock/frank60

Mnohí ľudia pestujú na svojom pozemku ovocné stromy. Vďaka nim si môžu vychutnávať vlastnoručne vypestované, chutné a zdravé ovocie. Bohužiaľ, niekedy sa stáva, že rastliny napadnú škodcovia, ako sú mravce alebo vošky.

Mravce obhrýzajú mladé výhonky a listy. Ak vytvoria kolónie, môžu zničiť aj korene. Na stromy ich láka medovica, ktorú produkujú vošky. Tie sú dokonca ešte škodlivejšie, pretože rastlinám berú živiny, čím ničia úrodu.

Preto sa oplatí odstrániť vošky z ovocných stromov a chrániť ich pred napadnutím mravcami. Tu je niekoľko prírodných prostriedkov proti týmto dvom škodcom.

Ako odstrániť mravce a vošky z ovocných stromov? Recept na domáci postrek

Ak sa chcete tento rok vyhnúť napadnutiu ovocných stromov mravcami a voškami, oplatí sa pripraviť domáci postrek z troch ľahko dostupných ingrediencií. Jeho príprava nie je časovo náročná. Ako si teda vyrobíte repelent na týchto škodcov?

Zmiešajte 30 ml ľanového oleja a 5 g jedlej sódy v 1 litri vody. Tento postrek nastriekajte na kôru ovocných stromov. Toto ošetrenie by sa malo opakovať raz týždenne. Ako tieto zložky fungujú?

Oplatí sa pripraviť domáci postrek z troch ľahko dostupných ingrediencií.
Foto: shutterstock/ADragan

Ľanový olej nielenže odpudzuje škodcov, ale zároveň zabezpečuje, aby prípravok zo stromov nestekal. Na druhej strane je jedlá sóda bezpečný a lacný prípravok, ktorý neškodí ľuďom ani rastlinám, pričom ničí mravce a vošky.

Ďalšie domáce prostriedky proti mravcom a voškám v záhrade. V kuchynskej skrinke máte záchranu

Ak chcete svoje ovocné stromy ešte viac ochrániť pred mravcami, je dobré posypať priestor okolo nich škoricou. Tá predstavuje pre tento hmyz účinnú a nepreniknuteľnú bariéru.

Na vošky a mravce môžete tiež použiť postrek z octu a vody. Na 1 liter vody použite 100 ml octu. Okrem toho pridajte 1 čajovú lyžičku sivého mydla, alebo niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu, ktoré majú podobný účinok ako ľanový olej.

Octový postrek účinne odpudzuje škodcov z ovocných stromov. Môžeme si byť istí, že Vašim stromom neublíži.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto prírodné prostriedky mravce jednoducho nenávidia. Vyskúšajte ich a uvidíte, ako zmiznú z vašej záhrady

Vložte ich do vriec a zaveste na záhradu. Spoľahlivý trik nielen na roztoče a vošky

The post Mravce a vošky Vám napádajú ovocné stromy. Tieto tri zložky sú záchranou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie