Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mravce ani ovocné mušky k vám domov nezavítajú! Postriekala som dom týmto olejom a zmizli

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cherkas). Domov je miesto, ktoré priťahuje rôzny hmyz ako magnet. Je tam teplo a potravu si nájdu v rôznych zákutiach, takže sa na nás držia ako blázni. Ak neustále bojujete s mravcami, pakomármi či pavúkmi, vedzte, že existujú osvedčené domáce prostriedky, ako sa ich raz a navždy zbaviť. Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

29.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cherkas).

Domov je miesto, ktoré priťahuje rôzny hmyz ako magnet. Je tam teplo a potravu si nájdu v rôznych zákutiach, takže sa na nás držia ako blázni. Ak neustále bojujete s mravcami, pakomármi či pavúkmi, vedzte, že existujú osvedčené domáce prostriedky, ako sa ich raz a navždy zbaviť.

Foto: shutterstock/Cherkas

Na hmyz v dome je určite nepríjemný pohľad. Vychádzajú zo zákutí, objavujú sa na tých najmenej viditeľných miestach a zaberajú váš priestor. Mnohé insekticídy dostupné na trhu môžu byť škodlivé pre zdravie celej rodiny, ale aj pre domáce zvieratá. Preto stojí za to použiť domáce prostriedky na odstránenie nezvaných hostí, ktorí v panike utečú.

Urobte to a hmyz zmizne

Známa influencerka @anna_louisa_at_home, ktorá sa špecializuje na tipy na upratovanie a starostlivosť o domácnosť, navrhla niekoľko zaujímavých spôsobov, ako sa zbaviť hmyzu z vášho domova. V najnovšom príspevku na svojom profile na sociálnej sieti Instagram zverejnila zoznam účinných trikov.

Jedným z nich je používanie mäty piepornej, ktorej vôňu neznášajú najmä pavúky a iný lietajúci hmyz. Zbaví sa ich zmesou vody a asi dvadsiatich kvapiek mätového oleja. Nastriekajte ho na okná a dvere, čím účinne odpudíte neželaný hmyz.

Ďalším navrhovaným nápadom je riešenie, ako sa zbaviť ovocných mušiek. Anna umiestni do blízkosti ovocia malú misku s octom a eukalyptovým olejom. Je to vôňa, ktorá tiež odrádza hmyz od sedenia na ovocí.

Pomarančový olej je tretím návrhom, ktorý predstavila známa blogerka. Pri umývaní podláh pripraví zmes pozostávajúcu z vody, niekoľkých kvapiek prostriedku na umývanie riadu a asi desiatich kvapiek pomarančového oleja. Takto sa zbaví lezúceho hmyzu vo svojom dome.

Pamätajte však, že pred použitím akejkoľvek metódy na odstránenie hmyzu z vášho domova sa oplatí dôkladne skontrolovať, aké vedľajšie účinky môže mať daný produkt na vášho domáceho maznáčika. V prípade ľudí by prírodné riešenia rozhodne nemali uškodiť.

Čo ešte dokáže zadržať hmyz?

Použitie citrónového oleja okolo dverí, tesnení alebo okenných pásov tiež zabraňuje prenikaniu mravcov a švábov do nášho domova. Ak máte mačku, nemôžete použiť mätu piepornú, v takýchto prípadoch ju odporúčame nahradiť levanduľou, ktorá navyše zabráni hromadeniu komárov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prichádzajú a hľadajú jedlo. Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova?

Nasypte tieto cukríky do misky a položte ich na pult. Ovocné mušky zmiznú raz-dva

The post Mravce ani ovocné mušky k vám domov nezavítajú! Postriekala som dom týmto olejom a zmizli appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie