Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mravce ani ovocné mušky nenapadnú váš domov! Postriekal som dom týmto olejom a zmizli

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Foto: súkromný archív). Domov je miesto, ktoré priťahuje rôzny hmyz ako magnet. Vo vnútri je teplo a v rôznych zákutiach môžu nájsť potravu, navyše sa k nám hrnú ako blázni. Ak neustále zvádzate boj s mravcami, muchami alebo pavúkmi, vedzte, že existujú osvedčené domáce prostriedky, ktoré vás ich raz […]
Menej ako 1 min. min.

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Foto: súkromný archív).

Domov je miesto, ktoré priťahuje rôzny hmyz ako magnet. Vo vnútri je teplo a v rôznych zákutiach môžu nájsť potravu, navyše sa k nám hrnú ako blázni. Ak neustále zvádzate boj s mravcami, muchami alebo pavúkmi, vedzte, že existujú osvedčené domáce prostriedky, ktoré vás ich raz a navždy zbavia.

Domov je miesto, ktoré priťahuje rôzny hmyz ako magnet. Vo vnútri je teplo a v rôznych zákutiach môžu nájsť potravu
Foto: súkromný archív

Hmyz v domácnosti je rozhodne nepríjemný pohľad. Vyliezajú zo zákutí, objavujú sa na tých najmenej nápadných miestach a okupujú váš priestor. Mnohé z insekticídov dostupných na trhu môžu byť škodlivé pre zdravie celej rodiny, ale aj pre domáce zvieratá. Preto sa oplatí siahnuť po domácich prostriedkoch na vyhubenie nezvaných hostí, ktorí v hrôze utečú.

Urobte to a hmyz zmizne

Známa influencerka anna_louisa_at_home, ktorá sa špecializuje na tipy v oblasti upratovania a starostlivosti o domácnosť, priniesla niekoľko zaujímavých spôsobov, ako zbaviť svoj domov hmyzu. V nedávnom príspevku na svojom profile na sociálnej sieti Instagram zverejnila zoznam účinných trikov. Jedným z nich je použitie mäty piepornej, ktorej vôňu nenávidia najmä pavúky a iný lietajúci hmyz. Zbavuje sa ich odvarom z vody a asi dvadsiatich kvapiek mätového oleja. Nastrieka ho na okná a dvere, čím účinne odpudzuje nezvaný hmyz.

Ďalšou navrhovanou myšlienkou je riešenie, ako sa zbaviť ovocných mušiek. Influencer umiestni do blízkosti ovocia malú misku s octom a prídavkom eukalyptového oleja. Ide o vôňu, ktorá zároveň odradí hmyz od sedenia na ovocí. Pomarančový olej, to je tretí návrh, ktorý uviedol známy bloger. Keď umýva podlahy, pripraví si zmes pozostávajúcu z vody, niekoľkých kvapiek prostriedku na umývanie riadu a asi desiatich kvapiek pomarančového oleja. Takto sa zbavuje lezúceho hmyzu vo svojej domácnosti. Je však dôležité mať na pamäti, že pred použitím ktorejkoľvek z metód na zbavenie sa hmyzu v domácnosti sa oplatí dôkladne overiť, aké nepriaznivé účinky môže mať daný prostriedok na vášho domáceho miláčika. Pre ľudí je v drvivej väčšine prípadov nepravdepodobné, že by prírodné riešenia boli škodlivé.

Čo ešte môže zabrániť hmyzu?

Aplikácia citrónového oleja okolo dverí, tesnení alebo okenných líšt okrem iného zabezpečí aj to, že sa mravce a šváby vzdajú vstupu do nášho domova. Ak máte mačku, nemôžete použiť mätu piepornú, v takýchto prípadoch ju odporúčame nahradiť levanduľou, ktorá ešte viac zabráni zhromažďovaniu komárov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte do vody a umyte podlahu. Mravce utečú rýchlosťou svetla

Toto korenie funguje na mravce ako paralyzér. Posypte v rohoch. Problému sa rýchlo zbavíte

The post Mravce ani ovocné mušky nenapadnú váš domov! Postriekal som dom týmto olejom a zmizli appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie