Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mrazíte takto mäso? Baktérie to majú rady. Po nejakom čase ich bude oveľa viac

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael). Ako správne zamraziť mäso? Hoci sa táto činnosť zdá byť triviálna, nie je taká samozrejmá. Mnoho ľudí sa dopúšťa chýb, ktoré môžu mať nepríjemné následky. Na čo si dať pozor? Ako správne zamraziť mäso?Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael Mrazenie mäsa a iných výrobkov je šikovný a účinný spôsob, ako […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael).

Ako správne zamraziť mäso? Hoci sa táto činnosť zdá byť triviálna, nie je taká samozrejmá. Mnoho ľudí sa dopúšťa chýb, ktoré môžu mať nepríjemné následky. Na čo si dať pozor?

Ako správne zamraziť mäso?
Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael

Mrazenie mäsa a iných výrobkov je šikovný a účinný spôsob, ako predĺžiť ich trvanlivosť a mať ich poruke vždy, keď ich potrebujete. Môže sa to zdať ako triviálna operácia. Stačí ich vložiť do vrecka, vložiť do mrazničky a je hotovo. Je to naozaj tak? Ukazuje sa, že to tak nemusí byť.

Je možné zmraziť surové mäso? Stojí za to vedieť, ako to urobiť

Keď plánujete zamraziť mäso, zvyčajne ho len prenesiete z chladničky alebo nákupnej tašky do mrazničky a hotovo. Žiaľ, v mnohých situáciách je to chyba, ktorá môže mať nepríjemné následky. Hoci je úplne v poriadku, ak mäso vložíte do mrazničky hneď a nenechávate ho na vrchu, schovávať ho v „pôvodnom“ obale nie je v poriadku. O to viac, ak ide o plastovú škatuľu vystlanú plastom, ktorá už pravdepodobne absorbovala množstvo šťavy a je plná baktérií.

Môžete zamraziť mäso v plastových nádobách? Vyberte si správny obal

Preto si treba zapamätať dve pravidlá: mäso zamrazte čo najskôr po príchode z nákupu alebo po vybratí z chladničky (už po dvoch hodinách pri izbovej teplote sa množia baktérie, ktoré chlad mrazničky nedokáže odstrániť), ale až po umytí, a ak viete, že ho nespotrebujete celé naraz, radšej ho nakrájajte na menšie porcie a vložte do iného obalu.

Mäso vždy pred vložením do mrazničky umyte.
Foto: shutterstock/SeventyFour

V akých nádobách zmrazovať mäso? Nezmeškajte tieto dátumy

Najbežnejší spôsob mrazenia mäsa je v plastových vrecúškach, čo je chyba, pretože potraviny nie sú dostatočne chránené. Namiesto toho si zaobstarajte špeciálne obaly alebo vrecúška na zips určené na nízke teploty. Budete mať istotu, že všetko je tak, ako má byť. Okrem toho nezabúdajte na označovanie výrobkov, ktoré vkladáte do mrazničky – názvom aj dátumom balenia. Takto ľahko nájdete, čo hľadáte, a nemusíte sa obávať, že by ste niečo uchovávali príliš dlho. Najmä preto, že aj mrazené mäso má dátum spotreby. Hydinu a chudšie mäso by ste mali spotrebovať do jedného roka, bravčové a tučné hovädzie mäso do šiestich mesiacov, zatiaľ čo slaninu, klobásy alebo podobné údeniny uchovávajte maximálne tri mesiace.

Zaobstarajte si špeciálne obaly alebo vrecúška na zips určené na nízke teploty.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môže sa mrazené mäso pokaziť? Vyhnite sa jednej chybe a vydrží vám celé mesiace

Ako dlho môže mleté mäso ležať v mrazničke? Kratšie ako v kuse. Po tomto čase je lepšie ho vyhodiť

The post Mrazíte takto mäso? Baktérie to majú rady. Po nejakom čase ich bude oveľa viac appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie