Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mrazivá poslední slova posádky i zásah bleskem. Slyšení odhaluje pozadí zkázy ponorky Titan

Slyšení v Severním Charlestonu v Jižní Karolíně zkoumá, zda k implozi experimentální ponorky, při které zemřelo všech pět členů posádky, vedla nějaká trestná činnost. Vypovídat má deset bývalých zaměstnanců společnosti OceanGate, informoval web Daily Mail. ČTĚTE TAKÉ: Zásadní odhalení o zkáze Titanu. Zvuky z ponorky zachytil záznam, ukazuje video expertů Ti popsali, jakým způsobem bylo se […]
Menej ako 1 min. min.

Slyšení v Severním Charlestonu v Jižní Karolíně zkoumá, zda k implozi experimentální ponorky, při které zemřelo všech pět členů posádky, vedla nějaká trestná činnost. Vypovídat má deset bývalých zaměstnanců společnosti OceanGate, informoval web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Zásadní odhalení o zkáze Titanu. Zvuky z ponorky zachytil záznam, ukazuje video expertů

Ti popsali, jakým způsobem bylo se strojem zacházeno. Bývalý technický ředitel společnosti OceanGate Tony Nissen například uvedl, že ponorku v roce 2018 na Bahamách zasáhl blesk. Podle jeho názoru se tím poškodil její trup a své obavy sdělil vedení firmy. Její zakladatel Stockton Rush, který byl členem posádky a na palubě plavidla zemřel, mu na to měl odpovědět: „To bude v pořádku.“ Nissen měl být v roce 2019 propuštěn poté, co Titan po poškození neschválil k dalším testům.

Řada problémů se podle zaměstnanců vyskytla již při testování v roce 2022. Celkem jich mělo být 48, a to včetně vybitých baterií či poškození plošiny. Po této expedici Titan údajně zůstal několik měsíců odkrytý na parkovišti, a byl tak vystaven všem typům počasí. Průměrná teplota na parkovišti měla dosahovat více než 37 stupňů Celsia.

Během slyšení zazněla také mrazivá poslední slova posádky ponorky. Podle prezentace Titan s podpůrným personálem na palubě lodi Polar Prince komunikoval prostřednictvím textových zpráv, informoval deník Independent. Poslední odeslaná z ponorky zněla: „Tady je všechno v pořádku.“ Poté už posádka lodi další odpovědi nedostala. Kontakt byl ztracen asi hodinu a 45 minut po ponoření plavidla.

Ponorka Titan implodovala 18. června minulého roku. Všech pět členů posádky zahynulo. Kromě Rushe byli na palubě také britský podnikatel s pákistánskými kořeny Shahzada Dawood se synem Sulemanem, britský podnikatel Hamish Harding a francouzský znalec Titaniku Paul-Henri Nargeolet. Trosky plavidla byly nalezeny čtyři dny po vyhlášení pátrání, a to asi 500 metrů od přídě Titaniku.

Slyšení má za cíl najít příčinu zkázy plavidla. Mělo by trvat asi dva týdny.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: O zkáze ponorky jsem věděl od pondělí. Její strůjci měli příšerný nápad, říká režisér Titaniku

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie