Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Múku preosejte do nádoby a vložte ju do mrazničky. Po 2 dňoch budete mať po probléme

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natallia Ploskaya). Je to najvšestrannejšia ingrediencia v každej kuchyni. Dá sa vyrobiť z mnohých obilnín, orechov alebo semien a vďaka druhom a spôsobu mletia sa dá zaradiť prakticky do každej stravy. Receptov, ktoré ju obsahujú, je veľa, ale viete, ako múku najlepšie skladovať? Viete, ako múku najlepšie skladovať?Foto: shutterstock/Natallia […]
Menej ako 1 min. min.

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natallia Ploskaya).

Je to najvšestrannejšia ingrediencia v každej kuchyni. Dá sa vyrobiť z mnohých obilnín, orechov alebo semien a vďaka druhom a spôsobu mletia sa dá zaradiť prakticky do každej stravy. Receptov, ktoré ju obsahujú, je veľa, ale viete, ako múku najlepšie skladovať?

Viete, ako múku najlepšie skladovať?
Foto: shutterstock/Natallia Ploskaya

V závislosti od toho, akú múku si vyberiete, môžete svojmu telu dodať mnoho cenných živín. Najzdravšie múky sú celozrnné, ktoré obsahujú otruby. Ich zaradenie do stravy vám dodá vlákninu, kyselinu listovú, vitamíny skupiny B a E a minerálne látky, ako je železo, selén a horčík. Bez ohľadu na druh sa múka nachádza takmer v každej slovenskej domácnosti. Nie každý však vie, ako ju správne skladovať.

Najčastejšie chyby pri skladovaní voľne položených výrobkov. Zistite, či sa niektorej z nich dopúšťate

Uchovávať múku v originálnom balení nie je najlepší nápad. Papier sa často poškodí alebo rozmočí, čo vedie k nepríjemnostiam. Každý, kto aspoň raz rozsypal múku alebo krupicu po celej kuchyni, to pochopí.

Oplatí sa zaobstarať si správne nádoby. V papierových obaloch sa môže hromadiť vlhkosť a múka sa môže stať nepoužiteľnou. Najlepšie fungujú sklenené nádoby, kovové plechovky a špeciálne plastové nádoby na múku. Je veľmi dôležité nielen to, ako múku skladujete, ale aj kde. Má rada suché a tmavé miesta bez pôsobenia slnečného svetla.

Múka v mrazničke? Toto je najlepší spôsob, ako sa vyhnúť potravinovým moliam

Je dobré preosiať múku do nádoby hneď, ako ju donesiete z obchodu.
Foto: shutterstock.com/Tomasz Klejdysz

Každý, kto varí a používa vo svojom jedálničku múku alebo kašu, sa už aspoň raz stretol s nezvanými hosťami prinesenými z obchodu. Potravinové mole sú hmyz, ktorý sa živí sypkými obilnými produktami a ak im to dovolíme, môžu uskutočniť skutočnú inváziu do našich kuchynských skriniek. Je dobré preosiať múku do nádoby hneď, ako ju donesiete z obchodu a skontrolovať, či v nej nie je hmyz. Bohužiaľ, metóda „od oka“ často zlyháva a na pomoc prichádzajú tradičné znalosti našich starých mám. Zakúpenú múku nasypte do menších skladovacích nádob. Dobre ich uzavrite a vložte na dva dni do mrazničky. Nízka teplota vás zbaví všetkých vajíčok alebo lariev hmyzu, ktoré sú voľným okom neviditeľné a zabezpečí, že vaša múka bude bez malých škodcov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako dlho vydrží otvorená múka? Po tomto čase sa hodí už len na odpadky

Ako sa zbaviť potravinových molí? Posypte týmto korením. Rýchlo zlikvidujete všetok hmyz

The post Múku preosejte do nádoby a vložte ju do mrazničky. Po 2 dňoch budete mať po probléme appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie