Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Muškáty tento „nápoj“ milujú. Funguje ako vitamínová bomba. Raz dva vyrástli nové kvety

01.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Muškáty sa často pestujú na terasách a balkónoch. Majú krásne kvety v rôznych farbách a príjemnú vôňu. Pri pestovaní nerobia väčšie problémy, no občas im zožltnú listy. Ako tomu zabrániť? Ako sa starať o muškáty, aby krásne kvitli?Foto: súkromný archív Namiesto kupovania drahých živín v záhradkárskych predajniach […]
Menej ako 1 min. min.

01.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Muškáty sa často pestujú na terasách a balkónoch. Majú krásne kvety v rôznych farbách a príjemnú vôňu. Pri pestovaní nerobia väčšie problémy, no občas im zožltnú listy. Ako tomu zabrániť?

Ako sa starať o muškáty, aby krásne kvitli?
Foto: súkromný archív

Namiesto kupovania drahých živín v záhradkárskych predajniach si môžeme hnojivo vyrobiť sami. Obsahuje všetky potrebné živiny a je veľmi jednoduchá na prípravu. Aký je najlepší spôsob hnojenia muškátov? Tu je osvedčený recept, vďaka ktorému bude rastlina sprchovať kvety.

Ako sa starať o muškáty, aby krásne kvitli? Toto domáce hnojivo posilní rastlinu a prinúti ju vyvinúť nové kvety

Muškáty majú rady slnko, preto ich bez problémov umiestníme aj na veľmi slnečné miesta, aj keď sa im dobre darí aj v polotieni. Najlepšie budú rásť v neutrálnom, svetlom a priepustnom substráte. Neznášajú dobre sucho, preto vyžadujú pravidelnú zálievku.

Tieto rastliny majú vysoké nároky na živiny, takže keď kvety začnú vädnúť a listy schnúť, je to znamenie, že muškát potrebuje našu pomoc. Na tento účel skvele poslúži domáce ryžové hnojivo. Je bohaté na fosfor, horčík, kremík a železo. Chráni pred chorobami, zlepšuje kvitnutie, stimuluje rast a posilňuje korene. Ako ho pripraviť?

Ako vyrobiť hnojivo z ryže? Potrebujete pár hodín a bude to pripravené. Polejte a susedom spadnú čeľuste

Výroba ryžového hnojiva je veľmi jednoduchá. Všetko, čo musíte urobiť, je zaliať vrecúško ryže litrom studenej vody a nechať asi päť hodín a potom naliať do črepníkov. Na získanie výsledkov stojí za to pripraviť takýto „nápoj“ pre muškáty každé dva alebo tri týždne.

Ak rastlina vyžaduje urgentnú pomoc, môžeme po uvarení ryže použiť neosolenú vodu, ktorá pôsobí oveľa silnejšie. Pred zalievaním muškátu však zrieďte hnojivo s vodou v pomere 1:1.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

To spôsobí, že orchidea rozkvitne. Stačí malá pozornosť a váš parapet sa zmení na more kvetov

Pre toto orchidea žltne a chradne na dohľad. Slováci sa tejto chyby dopúšťajú notoricky

The post Muškáty tento „nápoj“ milujú. Funguje ako vitamínová bomba. Raz dva vyrástli nové kvety appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie