Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Muž, ktorý napadol dva dni pred eurovoľbami dánsku premiérku, sa dnes dostaví na predbežný výsluch

39-ročný muž, ktorý v piatok večer napadol a udrel dánsku premiérku Mette Frederiksenovú, bude dnes o 13:00 nášho času predvedený na predbežný výsluch. Oznámila to dánska polícia, žiadne ďalšie informácie k útočníkovi ani jeho motívzatiaľ neposkytla. Premiérka pri útoku utrpela šok, ale inak vyviazla bez zranení. Útok sa uskutočnil dva dni pred voľbami do Európskeho parlamentu v […]
Menej ako 1 min. min.

39-ročný muž, ktorý v piatok večer napadol a udrel dánsku premiérku Mette Frederiksenovú, bude dnes o 13:00 nášho času predvedený na predbežný výsluch. Oznámila to dánska polícia, žiadne ďalšie informácie k útočníkovi ani jeho motívzatiaľ neposkytla. Premiérka pri útoku utrpela šok, ale inak vyviazla bez zranení.

Útok sa uskutočnil dva dni pred voľbami do Európskeho parlamentu v Dánsku. Zatiaľ nie sú známe žiadne podrobnosti ohľadom motívu, ani to, či mal muž pri sebe zbraň.

Správu o útoku na predsedníčku dánskej vlády odsúdili okamžite politici naprieč politickým spektrom v Dánsku i v zahraničí, vrátane českého premiéra Petra Fialu. Najnovšie sa k nim pridala talianska premiérka Giorgia Meloniová, šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová či francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Muž ju napadol a udrel. Prezidentka reaguje na útok na dánsku premiérku Mette Frederiksenovú

V polovici mája bol na Slovensku spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica, keď predseda vlády po výjazdovom zasadnutí vlády vyšiel na námestie v Handlovej medzi občanov. Útočník na Fica vystrelil z bezprostrednej blízkosti päť rán z pištole. Tento týždeň Fico prvýkrát od atentátu verejne prehovoril.

Povedal, že voči útočníkovi necíti nenávisť, strelca ale zároveň označil za aktivistu slovenskej opozície a značnú časť svojho vyjadrenia venoval kritike opozičných strán.

Pred mesiacom boli pred voľbami do europarlamentu a regionálnych zastupiteľstiev napadnutí traja nemeckí politici. Ďalšie útoky nasledovali začiatkom tohto týždňa.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie