Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Muž, ktorý pomáhal atentátnikovi z Štrasburgu, dostal 30 rokov väzenia

V Paríži bol v štvrtok odsúdený pomocník atentátnika, ktorý v roku 2018 spáchal teroristický útok na vianočný trh v Štrasburgu, na 30 rokov väzenia. Súd podľa informácií agentúry DPA odsúdil Audreyho Mondjehiho za pomáhanie atentátnikovi pri uskutočnení jeho teroristických plánov tým, že mu zabezpečil zbrane. Pri útoku na vianočný trh prišlo o život päť ľudí […]
Menej ako 1 min. min.

V Paríži bol v štvrtok odsúdený pomocník atentátnika, ktorý v roku 2018 spáchal teroristický útok na vianočný trh v Štrasburgu, na 30 rokov väzenia. Súd podľa informácií agentúry DPA odsúdil Audreyho Mondjehiho za pomáhanie atentátnikovi pri uskutočnení jeho teroristických plánov tým, že mu zabezpečil zbrane.

Pri útoku na vianočný trh prišlo o život päť ľudí a 11 ďalších utrpelo zranenia. Atentát spáchal radikálny islamista Chérif Chekatt, ktorého polícia zastrelila po 48-hodinovom pátraní na úteku. Islamský štát sa neskôr prihlásil k zodpovednosti za útok.

Dvoch ďalších obžalovaných, ktorí pomáhali pri získavaní zbraní, ale nevedeli o plánoch na útok, súd odsúdil na tresty od štyroch do piatich rokov väzenia. Štvrtého obžalovaného súd oslobodil. Proti verdiktu sa ešte možno odvolať.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie