Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Muž s nožem napadl v Číně autobus se školáky. Zranil dítě a dvě ženy, jedna je v kritickém stavu

Muž těžce zranil Číňanku, která byla v autobuse, a nyní je v kritickém stavu. Poranil i japonskou matku s dítětem čekající na zastávce, ti však v ohrožení života nejsou, napsal japonský web The Japan Times. ČTĚTE TAKÉ: Útok mečem u českých hranic. Agresor bil bezbranného muže, snažil se mu useknout ruku Důvod útoku zatím není známý. Média spekulují, […]
Menej ako 1 min. min.

Muž těžce zranil Číňanku, která byla v autobuse, a nyní je v kritickém stavu. Poranil i japonskou matku s dítětem čekající na zastávce, ti však v ohrožení života nejsou, napsal japonský web The Japan Times.

ČTĚTE TAKÉ: Útok mečem u českých hranic. Agresor bil bezbranného muže, snažil se mu useknout ruku

Důvod útoku zatím není známý. Média spekulují, že motivem mohla být vypjatá situace mezi Japonskem a Čínou, ale úřady se k tomu odmítly vyjádřit. Sdělily však, že útočníka zadržely a případ vyšetřují, napsal zpravodajský web Reuters.

„Je smutné, že k takovému incidentu došlo,“ řekl v úterý na tiskové konferenci v Tokiu hlavní tajemník japonského kabinetu Jošimasa Hajaši. „Požádali jsme místní úřady, aby přijaly opatření, která zabrání opakování incidentu,“ zdůraznil.

Japonská ambasáda v Pekingu vyzvala občany své země k opatrnosti a „pozornému sledování okolní situace.“ V poslední době totiž v Číně došlo k několika incidentům s nožem na veřejných místech. Jedním z nich je například krvavý útok ve školce z loňského roku, kdy pachatel ubodal šest lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nebezpečný pachatel měl pobodat muže v Hořovicích. Do nemocnice ho dopravil vrtulník

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie