Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mynáře navrhla kvůli podezřelé dotaci obžalovat policie. Na řadě je státní zástupce

„Nevím o tom nic. Těžko se vám k tomu mohu vyjádřit,“ reagoval na informaci o návrhu na obžalobu pro iROZHLAS.cz a Radiožurnál Mynář. ČTĚTE TAKÉ: Zeman se musí Šarapatkovi omluvit za výrok o neschopnosti. Nejvyšší soud dovolání zamítl Mynář je od roku 2021 obviněný z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie, vinu popírá. Evropskou […]
Menej ako 1 min. min.

„Nevím o tom nic. Těžko se vám k tomu mohu vyjádřit,“ reagoval na informaci o návrhu na obžalobu pro iROZHLAS.cz a Radiožurnál Mynář.

ČTĚTE TAKÉ: Zeman se musí Šarapatkovi omluvit za výrok o neschopnosti. Nejvyšší soud dovolání zamítl

Mynář je od roku 2021 obviněný z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie, vinu popírá. Evropskou dotaci na penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku přidělil firmě úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava, který spravuje rozdělování části dotací EU. Po kontrole financování, při níž narazil na pochybnosti, úřad požádal policii o prověření dotace. Clever Management podle úřadu v žádosti o dotaci v rozporu s instrukcemi neuvedla, že stavbu už dřív dotovalo ministerstvo školství.

Ministerstvo školství podle serveru Seznam Zprávy v roce 2008 schválilo 13 milionů korun určených na ubytovny pro sportovce ze Spolku Chřibák, ve kterém byl Mynář hospodářem. Projekt následně převzala firma Clever Management a se spolkem podepsala smlouvu o pronájmu objektu. Smlouva ale podle webu byla v rozporu s podmínkami dotace – spolek nesměl deset let budovu nikomu pronajímat. Podpora tak podle policie byla vyplacena neoprávněně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Fiala o svátcích připomněl tradice, Schillerová s pomlázkou varovala muže. Co vzkázali další?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie