Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Myšlienky ovplyvňujú celý náš život: 7. Čakra

7. čakra – Korunná čakra Farba: Cyklámenová alebo biela.Lokalizácia: Na vrchole hlavy.Orgány: Mozgová kôra, mozog, nervová sústava.Význam: Korunná čakra symbolizuje duchovnú jednotu, vyššiu vedomosť a pripojenie k vlastnej duchovnej podstate. Je spojená s vedomím, transcendentálnou múdrosťou a vnímaním jednoty s vesmírom. Myšlienky a ich vplyv: Korunná čakra je spojená s vedomím, duchovným osvietením a pocitom […]
Menej ako 1 min. min.

7. čakra – Korunná čakra

Farba: Cyklámenová alebo biela.
Lokalizácia: Na vrchole hlavy.
Orgány: Mozgová kôra, mozog, nervová sústava.
Význam: Korunná čakra symbolizuje duchovnú jednotu, vyššiu vedomosť a pripojenie k vlastnej duchovnej podstate. Je spojená s vedomím, transcendentálnou múdrosťou a vnímaním jednoty s vesmírom.

Myšlienky a ich vplyv: Korunná čakra je spojená s vedomím, duchovným osvietením a pocitom jednoty s celým vesmírom. Pozitívne myšlienky, ktoré sú zamerané na duchovné poznávanie a otvorenosť duchovným skúsenostiam, podporujú tok energie v tejto čakre. Nedostatočná vnímavosť voči duchovným aspektom života môže viesť k blokádam v toku energie v tejto oblasti.

Duchovný aspekt: necítime duševnú harmóniu, zmocnil sa nás veľký strach z neznáma. Neviete porozumieť okoliu, neviete čo vlastne chcete, kde patríte, čo chcete robiť, nemáte vôbec cieľ. Fyzické telo klope na dvere príbytku vašej Duše a dáva jej upozornenie, že bolesť a strach v tejto oblasti je sprievodný jav, nakoľko ste sa v minulosti nezacielili, telo aj chce nejaké určenie smeru, ale váš rozum
má milión starostí a nevie čo skôr, všetko ste si to vtlačili v podobe zdravotného problému do siedmej čakry. Zároveň zdvíha varovný prst, že ak neprestanete takto myslieť, nastanú vážnejšie zdravotné následky ako odpadnutie, tetánia, šklbanie nervov a podobne.

Snažím sa vás pripraviť na to, čo sa udeje, ak sa dostanete do situácie, kde bude opätovne problém s plačom, že toho máte na pleciach príliš veľa, nestíhate nič, iba sa motať v problémoch, to všetko vás odstaví na úrovni 6 čakry (vznikne to na základe nepokoja, že riešite toho príliš veľa, sklamanie z okolia – nik vám predsa nepomáha, pocit, že ste na všetko sami, sklamanie najbližších…). Ak máte podlomené kolená týmto spôsobom, začnú problémy v oblasti nervov, nielen psychika, ale aj choroby nervového pôvodu, ako sú kŕče, záchvaty, odpadnutia, tetánické záchvaty…

Dôležité je zamyslieť sa a odpovedať si na otázky týkajúce sa vašej životnej situácie:

Aký je váš život? (aký máte vzťah k sebe, k okoliu prevláda nespokojnosť alebo úplná harmónia?)

Aký je váš cieľ, čo chcete v živote docieliť, dosiahnuť? (Neveríte, že to v tom prostredí, kde sa nachádzate dosiahnete? Potom je tu paradox, prevláda nespokojnosť zo seba aj okolia a kto vám teda pomôže, keď sa na nikoho nedá spoľahnúť?)

Ako sa staráte o svoju psychiku? (Záleží vám na vašom pocite?)

Takéto všetko myslenie má za následok oslabenie orgánov v oblasti siedmej čakry.

Východiskom je:

myslieť pozitívne

uveriť v seba

uvedomiť si – čo je to vlastne starosť o psychiku

zamerať sa na svoj cieľ a zmysel života

zaktivizovať vieru v seba a začnite vnímať aj vlastné telo, čo vám o vás hovorí?

Ako sa staráme o 7. čakru?
Meditácia a kontemplácia: Praktikujte meditácie zamerané na otvorenie korunnej čakry a zaujímajte sa o význam duchovnosti vo vašom živote.
Starostlivosť o psychiku: Naučte sa oddychovať, pochváliť sa za vaše dosiahnuté ciele a spojiť sa s vnútornou spokojnosťou.
Spojenie s prírodou a vesmírom: Strávte čas v prírode a vnímajte spojenie so všetkým živým okolo vás. Cíťte sa súčasťou väčšieho celku.
Rozvíjanie duchovného vedomia: Čítajte duchovné literatúry, praktikujte jógové cvičenia a vyhľadávajte duchovné skúsenosti, ktoré podporujú rozvoj korunnej čakry.

Korunná čakra predstavuje najvyšší bod nášho energetického systému a otvára bránu k duchovnému vedomiu. Otvorená korunná čakra symbolizuje pripojenie k vyššiemu vedomiu a zmyslu života. Starostlivosť o túto čakru prispieva k duchovnému rozvoju a hľadaniu hlbšieho zmyslu v existencii.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie