Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na aténskych školách nahlásili bomby: Vyhodíme vás do povetria, ako to urobili naši bratia v Paríži

Niekoľko desiatok základných škôl v Aténach a okolí našlo dnes ráno v e-mailovej pošte vyhrážky, že v nich niekto umiestnil bomby. Polícia potom okolo škôl rozmiestnila hliadky a niektoré zo škôl evakuovala, informovala dnes agentúra AFP. Tá tiež uviedla, že podľa niektorých gréckych médií boli e-maily poslané z ruských serverov, polícia však túto informáciu nepotvrdila. Uviedla […]
Menej ako 1 min. min.

Niekoľko desiatok základných škôl v Aténach a okolí našlo dnes ráno v e-mailovej pošte vyhrážky, že v nich niekto umiestnil bomby. Polícia potom okolo škôl rozmiestnila hliadky a niektoré zo škôl evakuovala, informovala dnes agentúra AFP.

Tá tiež uviedla, že podľa niektorých gréckych médií boli e-maily poslané z ruských serverov, polícia však túto informáciu nepotvrdila. Uviedla ale, že listy pochádzajú z “cudzej krajiny”.

“Vyhodíme vás do povetria, ako to urobili naši bratia v Paríži,” stálo podľa denníka Kathimerini v správe zaslanej do škôl s odkazom na predchádzajúce teroristické útoky vo Francúzsku, za ktorými boli priaznivci radikálne islamistických skupín.

Takmer tisícke škôl na Slovensku dnes hrozili bombou. Rozsah je extrémny, páchateľovi hrozí doživotie

V Grécku však radikálni islamisti obvykle atentáty nevykonávajú.

Výhražné e-maily dostalo podľa gréckych médií dnes najmenej 35 škôl. Miestne úrady sa domnievajú, že ich cieľom bolo spôsobiť iba paniku.

Starosta jednej z aténskych štvrtí uviedol, že polícia prehľadala budovy niekoľkých škôl a žiadne výbušné zariadenia v nich nenašli.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie