Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Brezine buďme ohľaduplní

Lesopark Brezina dáva priestor pre relax, oddych, hry aj šport. Využívajú ho chodci na prechádzku, venčenie psov, športovci na beh, cvičenie v prírode či na bicyklovanie a horskú cyklistiku a ďalší tu radi opekajú, piknikujú, relaxujú. Pre všetkých je dosť miesta, len treba pamätať na základné pravidlá. Prvoradá je ohľaduplnosť voči sebe a tiež k prírode. Ide o rešpektovanie […]
Menej ako 1 min. min.

Lesopark Brezina dáva priestor pre relax, oddych, hry aj šport. Využívajú ho chodci na prechádzku, venčenie psov, športovci na beh, cvičenie v prírode či na bicyklovanie a horskú cyklistiku a ďalší tu radi opekajú, piknikujú, relaxujú. Pre všetkých je dosť miesta, len treba pamätať na základné pravidlá.

Prvoradá je ohľaduplnosť voči sebe a tiež k prírode. Ide o rešpektovanie toho, ktoré miesta a chodníky sú určené pre chodcov, ktoré pre cyklistov, bežcov a podobne. Len tak sa môžeme vyhnúť nebezpečným situáciám.

Náučné chodníky a Kyslíková dráha sú určené len pre chodcov, bežcov, psičkárov. Sú vyznačené piktogramom chodca. Chodníky označené piktogramom cyklistu sú naopak určené výlučne cyklistom. Na Brezine sú aj zdieľané chodníky, ktoré môžeme využívať všetci spoločne. Chodec tu má prednosť, ale i tak je vhodná vzájomná tolerancia. Napokon, Brezina je dosť veľká pre všetkých. Dokonca tu počas letnej sezóny premáva turistický vláčik.

 

Brezina je tiež plná rôznorodých rastlín, stromov, živočíchov. Oni sú tu doma a my môžeme svojím správaním pomáhať rozširovať alebo naopak ničiť ich životný priestor. Vyberme si tú prvú možnosť. Sú tu aj miesta pre spoločné stretávanie sa – na ihriskách, pri ohniskách alebo odpočívadlách. Bude len dobré, ak si tieto miesta budeme chrániť, nenechávajme tu odpad, neničme ich.

V lesoparku sa už v roku 2022 objavilo niekoľko nových úzkych cyklistických trás a pribudli ďalšie. Určené sú pre jazdu na horskom bicykli. Za ich vznikom stojí spolupráca komunity horských cyklistov z občianskeho združenia, ktoré si hovorí DIVO občasné združenie, a mesta Trenčín. 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie