Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Deň Zeme dočasne otvárame brány Kochovej záhrady!

Spletité chodníčky, unikátne sochy ako Matka s dieťaťom či Milenci, a zákutia s oddychovými plochami, spolu s množstvom nádhernej zelene v jedinečnom, historickom prostredí, tvoria legendárnu Kochovu záhradu, ktorú môžete navštíviť od dnes. Od času, kedy sme túto národnú kultúrnu pamiatku získali do vlastníctva, sme neustále pracovali na jej obnovení. Po vyčistení rokov neprístupného a […]
Menej ako 1 min. min.

Spletité chodníčky, unikátne sochy ako Matka s dieťaťom či Milenci, a zákutia s oddychovými plochami, spolu s množstvom nádhernej zelene v jedinečnom, historickom prostredí, tvoria legendárnu Kochovu záhradu, ktorú môžete navštíviť od dnes.

Od času, kedy sme túto národnú kultúrnu pamiatku získali do vlastníctva, sme neustále pracovali na jej obnovení. Po vyčistení rokov neprístupného a neudržiavaného areálu sme doplnili mobiliár v podobe bratislavských lavičiek, vykonali bezpečnostné orezy starých stromov a pridali bezpečnostnú kameru napojenú na Mestskú políciu, informuje Mesto Bratislava.

Avšak Kochovu záhradu čaká komplexná obnova a aby sme ju mohli znova sprístupniť ešte pred začiatkom rozsiahlych prác, zrealizovali sme niektoré dôležité úpravy:

Rekonštruovali sme schodiská a oporné múry pri bazéne, ktoré boli poškodené.
Revitalizovali sme podstavce soch.
Vyčistili sme chodníčky a odviezli časť stavebného materiálu a odpadu.

S prácami v rámci komplexnej obnovy, ktorú konzultujeme s Krajským pamiatkovým úradom, budeme pokračovať na jeseň, kedy budeme musieť záhradu opäť zatvoriť. Zákutia záhrady môžete objavovať od pondelka do piatku v čase od 14:00 do 20:00 a počas víkendov od 11:00 do 20:00. Ďakujeme Nadácii VÚB banka za významný finančný príspevok na tento projekt. Príďte sa pokochať, srdečne vás pozývame! Kochova záhrada vznikla v rozmedzí rokov 1932 – 1935 a bola súčasťou súkromného chirurgicko-ortopedického zariadenia, ktoré založil lekár Karol Koch. V minulosti slúžila len pacientom, dnes ju dočasne sprístupňujeme pre všetkých. Podobu sanatória navrhli architekti Dušan Jurkovič a Jindřich Merganc, a za výsadbou zelene v záhrade stojí známy slovenský botanik a záhradník z Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch, Jozef Mišák.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie