Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na donášku pizze v Bratislave zabudnite. Vallova parkovacia politika robí z vybraných zón nedostupné miesta

Objednáte si v predajni nový nábytok, televízor či obyčajnú pizzu. Pre väčšinu domácností ide o bežný úkon. Príde dodávka s tovarom, zaparkuje čo najbližšie k vášmu vchodu a tovar vyloží. Takto to chodí vo väčšine obcí a miest. No v Bratislave to vo viacerých lokalitách je možné len s tým, že kuriér riskuje mastnú pokutu. V zónach označených ako […]
Menej ako 1 min. min.

Objednáte si v predajni nový nábytok, televízor či obyčajnú pizzu. Pre väčšinu domácností ide o bežný úkon. Príde dodávka s tovarom, zaparkuje čo najbližšie k vášmu vchodu a tovar vyloží. Takto to chodí vo väčšine obcí a miest.

No v Bratislave to vo viacerých lokalitách je možné len s tým, že kuriér riskuje mastnú pokutu. V zónach označených ako rezidentné totiž platí podľa bratislavského parkovacieho systému PAAS nielen zákaz státia pre nerezidentov, ale zavedený je tam aj zákaz zastavenia.

Vallo zasiahol do pozemkov. Pobúrilo to legendárny hotel, ten už zvažuje trestné oznámenie na konkrétnych ľudí

Zakázané je aj čo i len zastaviť auto

PAAS potvrdil, že za porušenie tohto predpisu je udeľovaná pokuta 78 eur. HN si aj v praxi overili, že pracovníci danej služby pokutujú vodičov aj v prípade, že sú pri svojom vozidle. HN majú k dispozícii komunikáciu medzi vodičom a danou asistenčnou službou. Z PAAS pokutovanému motoristovi odpísali, že „vozidlo sa nachádzalo na parkovisku pre rezidentov, ktoré je definované takzvanou dvojkombináciou, kde nie je možné ani krátkodobé zastavanie nerezidentov“.

Zdôvodňujú to legislatívou. „Podľa vyhlášky ministerstva vnútra číslo 9/2009, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke, dopravné pravidlá definujú zastavenie ako uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných os…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie