Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Evropu se z Atlantiku žene bouře Ashley. Přinese silný vítr, hrozí problémy v dopravě

V západní části severního Atlantiku se vyvíjí bouře, kterou irský meteorologický ústav Met Éireann pojmenoval Ashley. „Bouře Ashley přinese v noci ze soboty na neděli silný jižní vítr a od nedělního dopoledne až do odpoledne, v některých částech až do večera, druhou vlnu ještě silnějšího jihozápadního větru, doprovázeného ničivými poryvy po celé zemi,“ uvedla meteoroložka Liz […]
Menej ako 1 min. min.

V západní části severního Atlantiku se vyvíjí bouře, kterou irský meteorologický ústav Met Éireann pojmenoval Ashley. „Bouře Ashley přinese v noci ze soboty na neděli silný jižní vítr a od nedělního dopoledne až do odpoledne, v některých částech až do večera, druhou vlnu ještě silnějšího jihozápadního větru, doprovázeného ničivými poryvy po celé zemi,“ uvedla meteoroložka Liz Walshová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Počasí v Evropě může ovlivnit polární vír. Expert nastínil, jaká nás letos čeká zima

„Zvláště silný vítr se očekává v neděli odpoledne a večer v západním Skotsku, kde by v exponovaných oblastech mohl v nárazech dosahovat rychlosti 110 až 130 km/h. Obecněji je v některých vnitrozemských oblastech, zejména v Severním Irsku a západním Skotsku, možný vítr o rychlosti 80 až 100 km/h, a na otevřených pobřežích a kopcích dokonce 100 až 115 km/h,“ upřesnil zástupce hlavního meteorologa britského Meteorologického úřadu Tony Wisson.

Meteorologové očekávají, že vítr postihne dopravu. „Velmi pravděpodobné je narušení trajektové dopravy, ovlivněna může být také železniční doprava a lety,“ uvedli.

Podle webu Severe Weather by se bouře měla pohybovat severozápadním směrem. Českou republiku by tak ohrozit neměla. Silnější vítr se během víkendu očekává jen v oblasti Českomoravské vrchoviny, kde v nárazech dosáhne až 15 m/s. Český hydrometeorologický ústav to uvádí ve své předpovědi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvých po hurikánu Milton je nejméně 16. Biden v souvislosti s bouří zkritizoval Trumpa

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie