Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Na Ficově politice se nic nezměnilo, zklamal premiérův projev Šimečku. Vyčetl mu obviňování

„Jsem rád, že se Robert Fico cítí lépe. Bohužel, na jeho politice se nic nezměnilo. Jeho první vystoupení po atentátu bylo politickým zklamáním,“ uvedl šéf Progresívneho Slovenska na síti X s tím, že premiér „14 minut obviňoval média, opozici, umělce, EU i zahraniční partnery Slovenska“. K TÉMATU: Postřelil premiéra Fica, z manželky je štvaná zvěř. Prozradila, […]
Menej ako 1 min. min.

„Jsem rád, že se Robert Fico cítí lépe. Bohužel, na jeho politice se nic nezměnilo. Jeho první vystoupení po atentátu bylo politickým zklamáním,“ uvedl šéf Progresívneho Slovenska na síti X s tím, že premiér „14 minut obviňoval média, opozici, umělce, EU i zahraniční partnery Slovenska“.

K TÉMATU: Postřelil premiéra Fica, z manželky je štvaná zvěř. Prozradila, co jí atentátník napsal z cely

Šimečkovi na Ficově projevu vadilo, že místo toho, aby přispěl k uklidnění rozbouřené situace, pronesl o střelci, že je „aktivistou slovenské opozice“, a opakoval tvrzení o spiknutí finančníka George Sorose namířeném proti Slovensku.

„Všichni jsme mu drželi palce, aby se uzdravil, každý z nás útok odsoudil a společně jsme doufali, že vykročíme k společnému smíření. Jenže z prvního Ficova výstupu po léčbě se zdá, že premiér něco takového odmítl,“ napsal Šimečka a popřál předsedovi vlády, aby se mohl co nejdříve vrátit do práce. „Jeho vystoupení ale potvrdilo všechny důvody, proč jsme přesvědčeni, že je nutné porazit Směr-SD v demokratických volbách,“ dodal v příspěvku.

Předseda vlády v prvním veřejném vyjádření od pokusu o atentát na něj z poloviny května řekl, že vůči útočníkovi necítí nenávist. „Atentátníkovi odpouštím a ať si to, co udělal, vyřídí sám ve své hlavě. Je evidentní, že byl jen poslem zla a politické nenávisti, kterou politicky neúspěšná a frustrovaná opozice rozvinula na Slovensku do nezvladatelných rozměrů,“ pronesl Fico.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Katka v červených šatech byla cool, chválil Klempíř Konečnou v debatě. Ostatní zkritizoval

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie